به گزارش «نسیم آنلاین»، مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: مطالبات گندمکاران ظرف مدت دو هفته پرداخت می شود و با بروز رسانی بهای خرید تضمینی گندم، حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت به حساب گندمکاران واریز می شود.

یزدان سیف افزود: از ابتدای فصل برداشت تاکنون پنج میلیون و ۱۵۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده که نسبت به سال گذشته اندکی کاهش نشان می دهد.

وی با بیان این که تلاش داریم مطالبات گندمکاران در کوتاهترین زمان ممکن پرداخت شود، اظهارداشت: ارزش گندم مازاد خریداری شده از گندمکاران بیش از 66 هزار میلیارد ریال است که تاکنون 34 هزار میلیارد ریال ان پرداخت شده این بدان معناست که کشاورزانی که تا ۲۷ خرداد ماه محصول خود را تحویل مراکز خرید داده‌اند، حداقل ۵۰ درصد پول خود را دریافت کرده‌اند.

وی علت کاهش برداشت گندم دیم را کاهش میزان بارندگی ها از مهر تا بهمن سال گذشته دانست و اظهارداشت: این درحالیست که گندم تولیدی کشور به دلیل گلوتن و پروتئین مناسب از کیفیت بالا برخوردار باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران اضافه کرد: ممکن است برخی کشاوزران اقدام به فروش محصول خود به دلالان کرده باشند اما با توجه به معرفی کشاوزران تولیدکننده به مراکز خرید قبل از آغاز فصل برداشت و معرفی کشاورزان جاه مانده از طریق مراکز شرکت خدمات حمایتی درصد این تخلفات بسیار کاهش یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت واردات برنج تصریح کرد: کشورهای هند و تایلند بزرگترین صادرکنندگان برنج در جهان هستند که از ۵۰ میلیون تجارت برنج در دنیا بخش عمده ان در دست هند و تایلند قرار دارد و مابقی در اختیار ویتنام و دیگر کشورهاست.

وی علت خرید برنج از کشورهای مختلف را جایی برای چانه زنی و شکستن انحصار عنوان کرد و افزود: سعی داریم با شکستن انحصار واردات از یک کشور قدرت چانه‌زنی خود را افزایش دهیم که این مهم یکی از سیاست‌های شرکت بازرگانی دولت ایران است.

وی اضافه کرد: به همین منظور از تایلند برنج وارد کرده‌ایم که کشتی آن 17 و 18 ماه جاری در بنادر کشور پهلو می گیرد.

وی در پاسخ به انتقاد انجمن واردکنندگان برنج درخصوص رقابت بخش دولتی و خصوصی در واردات برنج گفت: شرکت بازرگانی دولتی رقیب انجمن وارد کنندگان برنج نیست و این شرکت آمادگی مذاکره با بخش خصوصی را در این خصوص دارد تا روش اجرا و چگونگی تأمین نیاز برنج وارداتی مشخص شود.

این مقام مسئول در شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: ممنوعیت فصلی واردات برنج با توجه به منافع تولید کتنندگان در نظر گرفته شده است بنابراین نباید توقع داشت که زمانی که کشاورز محصول برداشت می‌کند کشتی حامل برج خارجی کنار اسکله پهلو بگیرد.

به گفته سیف، این موضوع در کارگروه تنظیم بازار تحت بحث و بررسی است اما تاکنون به نتیجه مشخص نرسیده است.