پنج شنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۹:۱۰:۵ قبل از ظهر

برگزیده‌های سرویس اقتصاد کلان

پورمحمدی: ابزار قیمت ناترازی‌ها را به تعادل خواهد رساند

پورمحمدی: ابزار قیمت ناترازی‌ها را به تعادل خواهد رساند

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه با بیان اینکه این سازمان تمام‌قد از برنامه‌های وزارت نیرو پشتیبانی می‌کند، گفت: ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد.

هیچ کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد
فیلم/ استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا:

هیچ کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد

راغفر گفت: هیچ کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد، به اسم بازار آزاد، در حال چپاول اقتصاد هستند.


اگر بخواهیم افزایش هزینه معیشت یک ساله را به دستمزدها اضافه کنیم باید ۸۰ درصد دستمزدها را افزایش دهیم

علی نصیری اقدم، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی: هزینه سبد معیشت در ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۵.۵ میلیون تومان زیاد شده است.

مرغ و برنج صدرنشین افزایش تورم

تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در فروردین ماه سال جاری توسط مرکز آمار ایران اعلام شد.

بندر شهید رجایی چه حجمی از ترانزیت کالا را در اختیار دارد؟

بندر شهید رجایی به‌عنوان دروازه اصلی واردات کالاهای اساسی به کشور، سهم قابل‌توجهی در تأمین نیازهای داخلی دارد.

دولت و کارفرماها بر سر افزایش نرخ تورم تبانی می‌کنند!

مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی: افزایش ۳۵ درصدی دستمزدها در بهای تمام‌شده فقط ۲.۴۵ درصد سهم داشت. ولی کارفرمای ایرانی ۳۵ درصد قیمت‌ها را افزایش دا‌د.

قیمت جهانی طلا امروز ۵ اردیبهشت؛ رشد نامحسوس طلا

قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری، ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۳۳۵۴ دلار و ۲۹ سنت رسید.

۷۳ درصد مردم موافق قیمت‌گذاری دستوری هستند

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی  تهران: مردم فکر می‌کنند دخالت دولت در قیمت‌گذاری به نفعشان است. در حالی که عملا طبق شاخص‌های تورم این موضوع به نفع مردم نیست و ما فعالان اقتصادی باید این موضوع را به مردم ثابت کنیم.

تامین مالی ۲۴ همتی از طریق سکوهای تامین مالی جمعی در سال جاری

پوریا ناگهی، مدیر اجرایی سکوی تامین مالی جمعی: در سال گذشته ۱۳ همت از طریق سکوهای تامین مالی جمعی تامین مالی شد.

حجم اقتصاد غیررسمی کشور ۳۲ میلیارد دلار است

فرناز علیفر، پژوهشگر:  حدود ۱۸ درصد اقتصاد کشور را اقتصاد غیررسمی تشکیل می‌دهد.

عقب‌ماندگی ۳۱ درصدی تولید خودرو از برنامه‌ها در سال ۱۴۰۳

وزارت صمت پیش بینی کرده بود که در سال ۱۴۰۳، ۱.۳ میلیون خودرو تولید شود اما در این سال ۸۹۷ هزار و ۶۲۷ خودرو تولید شد که عقب ماندگی ۳۱ درصدی نسبت به برنامه های صمت را نشان می دهد.

تجارت ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته

کارنامه تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۳ اعلام شد که بر این اساس طی سال گذشته کشورمان در مجموع ۱۳۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری غیرنفتی داشته است.

وقتی دولت تنها بازیگر اصلی است، وضعیت اقتصادی بهبود نمی‌یابد

کارشناس اقتصادی با اشاره به عقب‌ماندگی برنامه‌های توسعه هشدار داد: رشد ۸ درصدی برنامه هفتم، بدون جذب سرمایه و کوچک‌سازی دولت محقق نمی‌شود و ادامه وضع موجود، اقتصاد را با رکود مواجه می‌کند.

تورم اعلامی با واقعیات نمی‌خواند

محمود جام‌ساز، کارشناس اقتصادی:  سال ۱۴۰۲ که تورم ۵۲.۳ درصد بود، تولید نقدینگی روزانه زیر ۵ هزار میلیارد بود. در سال ۱۴۰۳ تولید نقدینگی به بالای ۶ هزار میلیارد رسید. چطور با این آمار، تورم به ۳۲ درصد کاهش داشته است؟

وضعیت اقتصادی خود را در بودجه باید نشان دهد!

حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی:  بودجه ۱۴۰۴،تداوم بودجه ۱۴۰۳ و پیش از آن است. از این دولت انتظار داشتیم بودجه را اصلاح کند.

دولت با اولویت دادن به تولید مشکلات اقتصادی را حل کند

یک نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید با اولویت دادن به موضوع تولید و جذب سرمایه بیشتر، بخشی از مشکلات اقتصادی را حل کند.

شوک تعرفه‌ای در صنعت خودروسازی آمریکا!

اعلام تعرفه ۲۵٪ بر واردات خودرو و قطعات، بازار جهانی را تکان داد! سهام جنرال موتورز با ۷٪ افت و فورد با ۴٪ کاهش همراه شد، اما چرا؟ نکته جالب: وابستگی شدید خودروسازان آمریکایی به واردات قطعات و مونتاژ در مکزیک و کانادا، حتی آنها را به اندازه برندهای خارجی آسیب‌پذیر کرده است. کشورهای بزرگ صادرکننده خودرو به آمریکا مثل آلمان ، ژاپن و کره جنوبی ، بیشترین ضربه را از این تعرفه‌ها دریافت کرده‌اند. آیا این سیاست به نفع آمریکا خواهد بود؟ نظر شما چیه؟

احیای ظرفیت‌های داخلی کشور در کاهش تورم بسیار اثرگذار است

یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور و احیای ظرفیت‌های موجود در کشور می‌تواند فوری‌ترین راهکارهای دولت برای کاهش تورم باشد.

گلدمن ساکس: احتمال رکود اقتصادی در آمریکا افزایش یافته است

بانک گلدمن ساکس آمریکا گزارش داد که جنگ تعرفه‌ای ترامپ به افزایش خطر رکود اقتصادی در آمریکا منجر شده است.

دولت‌های ما با تورم زنده‌اند؛ آن را حذف نخواهند کرد!

حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی: بدهی دولت با تورم پوشش داده می‌شود. تورم به‌وجود آورده تا روی خودروهای ۱۰ سال قبل مالیات بگیرد. بدون تورم نفس دولت‌ها بند می‌آید.

مرور تورم سالانه ایران در سیزده سال اخیر

تورم سالانه خانوارهای کشور در سال گذشته : ۳۲.۵٪ تورم نقطه به نقطه: ۳۷.۱٪ (خانوارها برای خرید کالاها و خدمات یکسان، ۳۷.۱٪ بیشتر از اسفند ۱۴۰۲ هزینه کردند!) تورم ماهانه: ۳.۳٪ خوراکی‌ها با تورم ۴.۹٪ بیشترین سهم را داشتند!) جزئیات بیشتر نشان می‌دهد فشار تورم همچنان بر سبد مصرفی خانوارها سنگینی می‌کند. به عنوان مثال حمل و نقل عمومی و خوراکی‌ها با ۵۸ درصد و ۴۱ درصد بیشترین تورم نقطه به نقطه در اسنفد ۱۴۰۳ را داشته‌اند.

بودجه‌های دولتی را کم کنید!

مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی:  ریشه بودجه ۱۴۰۴، مربوط به سالهایی بوده که درآمد بالای نفتی داشتیم. در شرایط فعلی چرا نباید تجدید نظر کرد و بودجه‌ها را کاهش داد؟ دولت سعی نکرده بودجه ۱۴۰۴ را اصلاح کند!

تورم ۱۴۰۱ به دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ بود!

داود منظور، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه:  حذف ارز ترجیحی باید گام به گام انجام می‌شد. ما به شوک‌درمانی اعتقاد نداریم.شهید رئیسی اگر دست به ارز ۴۲۰۰ نمی‌زد، تورم به ۲۰ درصد می‌رسید!

۹۰ درصد نقدینگی کشور در اختیار ۵ درصد مردم است

حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی:  ۹۰ درصد نقدینگی کشور در اختیار ۵ درصد مردم است .سرمایه‌داران، وجوه خود را هفتگی و ماهیانه در بانک می‌گذارند تا محل دلالی جدید پیدا کنند. پس‌انداز در سال ۱۴۰۳ رقمی بهتر شده ولی از لحاظ مدت زمان، کمتر شده است.

آیا تورم واقعا کاهش یافته است؟!

حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی: دولت‌ها معیارهای محاسبه تورم را دستکاری می‌کنند! ضریب‌ها که تغییر کند، تورم را پایین‌تر نشان می‌دهد.

کارشناسان: تصمیم ترامپ قیمت خودرو را بالا می‌برد و عرضه را کم می‌کند

کارشناسان بین المللی معتقدند تصمیم ترامپ در خصوص اعمال تعرفه بر واردات خودرو موجب کاهش عرضه خودرو خواهد شد.

تشدید جنگ تجاری آمریکا، طلای جهانی را به مدار صعود بازگرداند

افزایش تعرفه ۲۵ درصدی خودروهای وارداتی توسط ترامپ و هشدارها نسبت به گسترش جنگ تجاری، همراه با سیگنالهای محتاطانه فدرال رزرو درباره کاهش نرخ بهره، کماکان به حفظ جذابیت خرید طلا کمک کرده است.

رشد GDP ایران ۲ درصد کاهش یافته است

محمود جام‌ساز، کارشناس اقتصادی:  پیش‌بینی بانک جهانی برای سال آینده ایران، کاهش بیشتر تولید ناخالص داخلی است. حجم اقتصاد ایران کوچک‌تر از پیش شده است.

روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تولید نقدینگی است

محمود جام‌ساز، کارشناس اقتصادی:  کاهش ۳۰ میلیارد دلاری فروش نفت، چقدر به تولید نقدینگی در سال ۱۴۰۴ دامن می‌زند؟ با این اوصاف تورم امسال وحشتناک خواهد شد.

مردم از تورم خوشحال می‌شوند!

حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی: سیاست‌های مجموعه دولت باعث شده مردم وجوه خود را به دلار و طلا تبدیل کرده‌اند. نق زدن‌ها وجود دارد ولی مردم از افزایش دلار و سکه و مسکن راضی هستند! بخشی از مردم از تورم نفع می‌برند!

تورم، کسری مالیات را جبران نمی‌کند!

داود منظور، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه:  بیشتر مالیات، مالیات‌های مستقیم است که با تورم رشد نمی‌کند. رابطه یک به یک بین تورم و مالیات نیست. بر اساس برآوردها، هر یک درصد تورم، نیم درصد روی مالیات اثر دارد.

رشد ۸ درصدی اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

یک اقتصاددان گفت: با گذشت یک سال از اجرای برنامه هفتم توسعه، تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی با چالش‌های متعددی از جمله تحریم‌ها، ناترازی‌های بانکی و نااطمینانی سرمایه‌گذاری مواجه است.

کشف ۲۸۳ میلیارد تومان کالای قاچاق توسط پلیس امنیت اقتصادی

رییس پلیس امنیت اقتصادی از کشف ۲۸۳ میلیارد تومان کالای قاچاق خبر داد

رشد اقتصادی ایران در ۹ ماهه ۱۴۰۳

تولید ناخالص داخلی: با نفت: ۷۵۲۹ هزار میلیارد تومان (رشد ۳.۱ درصد) بدون نفت: ۵۷۳۳ هزار میلیارد تومان (رشد ۲.۲ درصد) تحولات مهم: رشد کشاورزی از منفی ۲.۹٪ به مثبت ۳.۳٪ رسیده است. صنعت با افت رشد از ۱.۹٪ به ۱.۴٪ مواجه شده است. جهش چشمگیر در توزیع گاز طبیعی از منفی ۱۲.۱٪ به مثبت ۵.۷٪. با کاهش اثرات مثبت فروش نفت و احتمال افت صادرات به ۳۰۰ هزار بشکه در آینده، خطر بازگشت رشد اقتصادی به ارقام منفی وجود دارد.

در سال ۱۴۰۳ بانک‌ها هیچ کمکی به بخش تولید و صنعت کشور نداشتند

ابراهیم شیخ، معاون وزیر صمت: در ده ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با ده ماهه سال گذشته هم شاهد رشد تولید بودیم و هم شاهد رشد صادرات.

سبد معیشت ۲۳ میلیون، دستمزد ۱۰ میلیون؛ شورای عالی کار به کدام سو می‌رود؟

وقتی سبد معیشت خانوار ۲۳ میلیون تومان اعلام می‌شود، اما حقوق کارگران حتی نصف آن هم نیست، آیا وقت آن نرسیده که شورای عالی کار تصمیمی درخور در زمینه افزایش حقوق کارگران بگیرد؟ آیا امسال افزایش دستمزد می‌تواند سرکوب مزدی سال‌های گذشته را جبران کند یا باز هم وعده‌ها جای عمل را می‌گیرند؟

تخلیه ۲۰.۷ میلیون تُن کالای اساسی با رشد ۶ درصدی

طی ۱۱ ماهه نخست امسال، معادل ۲۰ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۴۳۸ تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد که حاکی از رشد ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

نرخ رشد اقتصادی اعلام شد

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در ۹ ماهه امسال رشد اقتصادی با نفت به ۳.۱ درصد رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش یافته است.

مجلس، حق کوله‌بران را می‌بلعد؟!

حسام محمدی‌فر، کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس، با انتقاد از لایحه بودجه پیشنهادی دولت، اعلام کرد که منابع پیش‌بینی‌شده برای ساماندهی پدیده کولبری و ملوانی ناکافی است و می‌تواند برنامه پنج‌ساله توسعه زیرساخت‌ها و اشتغال در مناطق مرزی را با چالش جدی مواجه کند. با درنظرگرفتن سقف ۶.۵ میلیارد دلاری واردات کالا توسط کولبری و ملوانی و پرداخت ۵ درصد عوارض بر این کالاها، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان (۲۰ همت) درآمد از این محل پیش‌بینی می‌شود.

با صرف مهار مرزها نمی‌توان با قاچاق مبارزه کرد

احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: برای حل مشکل قاچاق باید از منظر اقتصادی راه حل پیدا کرد و به صرف مهار مرزها نمی‌توان با قاچاق مبارزه کرد.

آیین‌نامه نحوه سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شد

یازدهمین جلسه شورای ملی تأمین مالی به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی، با حضور اعضای شورا و نمایندگان بخش خصوصی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

قاچاق پوشاک اثرات منفی فرهنگی دارد

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی: قاچاق پوشاک علاوه بر اثراتی که قاچاق سایر کالاها دارد، تاثیرات نامناسبی بر فرهنگ و اشتغال کشور دارد.