به گزارش «نسیم آنلاین»معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: تاکنون دو میلیون هکتار از اراضی بیابانی به منظور مهار گرد و غبار و تثبیت شن های روان به جنگل های دست کاشت تبدیل شده است.
خداکرم جلالی، اظهارداشت: در حال حاضر بیش از 20 درصد مساحت کشور را اراضی بیابانی تشکیل می دهند و عملیات بیابان زدایی از مهم ترین اقدامات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است.
وی به نقش بیابان زدایی و تثبیت شن های روان در حفاظت از شهرها و روستاها، مراکز اقتصادی و تولیدی و خطوط مواصلاتی اشاره کرد و افزود: از سال 1348 تاکنون بیش از 100 هزار هکتار جنگل دست کاشت در اراضی بیابانی آران و بیدگل ایجاد شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: می بایست برای مهار ریزگردها طرح مالچ پاشی در تپه های ماسه ای این منطقه صورت بگیرد و مردم نیز لازم است در طرح ها و حفظ مراتع کوشا باشند.
به گفته وی بیش از 52 درصد از سطح کشور را نیز مراتع تشکیل داده که بیش از هفت هزار گونه گیاهی در قلمرو این مراتع رشد می کنند و در حال حاضر سرانه مرتع در کشور 1.33 هکتار و سرانه جهانی آن 82/0 هکتار است.
وی بر حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از مراتع تاکید کرد و گفت: مراتع بیش از آنکه از دیدگاه تعلیف دام دارای اهمیت باشند از نظر زیست محیطی ارزشمند است و در همین راستا سازمان، برنامه ها و طرح های متعددی جهت بهبود و اصلاح وضعیت مراتع کشور اجرا کرده است.