به گزارش خبرنگار «نسیم»، وی در چهاردهمین همایش سیاست‌های توسعه مسکن در ایران با اشاره به اینکه جبران کسری‌های تولید مسکن صورت گرفته است، گفت: با چالش‌های نیرومندی در سر راه مواجه هستیم که یکی از آنها ناکارآمدی نظام تأمین منابع مالی مسکن است به طوری که در 23 سال گذشته 4 دوره رکود و رونق را در بخش مسکن شاهد بوده‌ایم.

مظاهریان با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات به این بازمی‌گردد که زمین به یک کالا تبدیل شده است، اظهار داشت: باید با اخذ مالیات‌ها بتوان افزایش قیمت زمین را کنترل کرد.

به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تا سال 1405، 45 هزار هکتار زمین شخصی احتیاج داریم که این کار ما را دشوار می‌کند.

وی به چالش دیگری در بخش مسکن اشاره کرد و گفت: ناکارآمدی سیاست‌های توسعه شهری یکی از این چالش‌هاست به طوری که ما ناچار هستیم به اصلاح خدمات شهری و در حقیقت در طرح‌های توسعه عمرانی کاربری‌ها را نیز ببینیم و برای هر یک شهر برنامه جداگانه‌ای نیاز داریم.

مظاهریان گفت: عدم وجود نظام تأمین مسکن اجتماعی فراگیر یکی دیگر از چالش‌هایی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود و باید دولت بپذیرد که شکاف طبقاتی را از بین ببرد.

به گفته وی، از بین رفتن این شکاف باید از طریق یک نظام فراگیر اجتماعی صورت گیرد.

مظاهریان با بیان اینکه شاخص دسترسی به مسکن به 12 سال رسیده است گفت: باید شاخص دسترسی به مسکن را از 12 سال به 8 سال کاهش دهیم که این نیازمند یک نظام حکمروایی محلی است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی به چالش دیگری در بخش مسکن اشاره کرد و گفت: عدم تطابق الگوی تولید مسکن یکی از این چالش‌هاست به طوری که در دو دهه گذشته جمعیت 125 درصد رشد کرده اما خانوار 175 درصد رشد داشته است پس آیا تعداد مسکن تولید شده جواب این افزایش خانوار را می‌دهد؟

به گفته وی، در حال حاضر در کشور یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه وجود دارد که 300 هزار واحد آن مربوط به شهر تهران است.

مظاهریان تصریح کرد: متأسفانه تولید مسکن در کشور بدون توجه به تقاضا صورت گرفته است و یکسری بانکها اقدام به ساخت و ساز بدون توجه به نیاز انجام داده‌اند.

وی، گفت: طبق مطالعه‌ای که از سوی مرکز تحقیقات مسکن صورت گرفته است سرانه ساخت مسکن از هر مترمربع 147 متر به 110 متر کاهش یافته است پس وقتی متراژ خانه‌ها کاهش می‌یابد در حقیقت باید خواسته‌های آن خانوار نیز در جاهای دیگر پاسخ داده شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: متأسفانه در زمانی که مسکن مهر آغاز شد قانونی تصویب شد که کمیته کنترل کیفیت باید ملغی شود که این به منزله این است که کیفیت فدای کمیت شده است.

مظاهریان به برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: امید است که نتیجه این هم‌اندیشی کمک کند تا در یک افق 12 ساله به اهداف خود در بخش مسکن برسیم.