به گزارش «نود اقتصادی» افشین پروین پور کارشناس اقتصاد مسکن گفت: واقعیت آن است که راهکارهایی نظیر افزایش سرمایه بانک مسکن برای رونق ساخت و ساز نشان از آن دارد که مسئولان و دست‌اندرکاران نمی‌خواهند ریشه مشکلات مسکن را به طور اساسی حل کنند و می‌خواهد با این‌گونه راهکارهای مُسکن وار عمل می‌کنند.
افشین پروین‌پور ادامه داد: کشور  بیماری به نام مسکن دارد که دارای دردهای اساسی است؛ متاسفانه مسئولان می‌خواهند با تزریق مُسکن برای چند ساعت حال آنرا خوب کنند و بعد از  ساعت اثر مُسکن از بین می‌رود.
وی با بیان این‌که خیلی ها در بخش مسکن منافع دارند و اگر مشکل مسکن حل شود منافع آنها به خطر می‌افتد، افزود:‌سال 94 از محل بازپرداخت اقساط مسکن مهر صندوق پس‌انداز مسکن یکم راه اندازی شده که استقبالی از آن نشد. حتی با افزایش سقف وام به 160 میلیون و کاهش نرخ سود تسهیلات به 8 و 6 درصد هم کمتر از 70 هزار نفر طی سه سال اخیر از این صندوق استفاده کرده‌اند.
وی با یادآوری این‌که  سالانه 600 هزار ازدواج در کشور ثبت می‌شود یعنی به همین اندازه واحد مسکونی نیاز داریم، بیان کرد:‌طی سه سال اخیر حداقل 1.8 میلیون ازدواج ثبت شده، در مقابل بانک مسکن چه میزان توانسته برای زوج‌های جوان شرایط خانه‌دار شدن را فراهم کند حدود 3.8 درصد.
کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به این‌که رقم وام مسکن با قیمت واقعی مسکن  و با توان مالی متقاضیان فاصله بسیاری دارد، اظهار کرد: به دلیل سوداگری، قیمت‌ها در بازار مسکن به شدت افزایش یافته است. مشکل اصلی بخش مسکن عدم توان مالی مردم است و دست‌اندرکاران نمی‌خواهند مشکل را حل کنند.
پروین‌پور با بیان این‌که مشکل مسکن به راحتی قابل حل است اما برخی مسئولان با مردم بازی می‌کنند و می‌گویند سرمایه بانک مسکن را افزایش دهیم تا وام پرداخت کنیم، گفت: قبل از این کارها باید با ابزار مالیات قیمت مسکن واقعی شود بعد از آن وام‌ها اثرگذاری خود را خواهد داشت.
وی با انتقاد از این‌که بانک مسکن مجددا می‌خواهد از وصولی اقساط مسکن مهر برای پرداخت تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم استفاده کند، افزود:‌این یک تجربه شکست خورده است و اصرار بر تکرار ان عجیب است. متاسفانه اینها نمی‌خواهند فساد در بخش مسکن را به دلیل منافع برخی‌ها ریشه‌کن کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که بانک‌ها هزاران میلیارد تومان در بازار مسکن سرمایه‌گذاری کرده‌اند (ملک خریده‌اند)، تاکید کرد:‌به همین دلیل اگر سوداگری در بخش مسکن مهار شود، بانک‌ها به شدت متضرر خواهند شد.
کارشناس اقتصاد مسکن راهکار رونق ساخت و سازها با افزایش سرمایه بانک مسکن را بی فایده دانست و گفت: اینها خوب می‌دانند چه می‌کنند و می‌دانند مشکل کجاست. هم‌اکنون حدود 500 هزار مسکن مهر تحویل نشده است، در این شرایط  اولویت با اتمام این واحدهاست یا افزایش سرمایه بی فایده بانک مسکن. با تکمیل واحدهای مسکن مهر 500 هزار خانواده خانه‌دار می‌شوند.