«نود اقتصادی»:وزیر راه و شهرسازی گفت: 81 هزار میلیارد ریال طرح های عمرانی در این وزارتخانه در دست اجراست که میزان نقدینگی برای اجرای این طرح ها تنها 6 هزار میلیارد ریال است.

عباس آخوندی در نشستی با انبوه سازان مسکن افزود: این بدان معناست که دولت در تنگنای مالی شدیدی است و باید وابستگی به یارانه های دولتی پرهیز شود.

به گفته وی، سیاست ما در این دوره آن است که دیگر ساختمان جدیدی به بافت فرسوده اضافه نشود، در این راستا فرآیند مدنظر انبوه‌سازان برای ما بسیار حائز اهمیت است زیرا پس از ساخت واحدهای جدید نمی‌توانیم مردم را مجبور به انتقال از یک خانه به خانه دیگر بکنیم.

وی افزود: به تصور من ذکر اختیار سازنده برای انجام پیش‌ فروش واحد‌های احداثی در زمان عقد قرارداد با بانک مسکن امری ضروری است و باید در مرحله اول انجام شود، از سویی دیگر سازنده نیز برای کنترل هرچه بهتر فرآیند اجرا از سوی بانک، ضمن باز کردن حسابی امانی در این بانک تمامی اجاره‌بها و پول پیش‌فروش را در این حساب واریز کرده تا بانک از هزینه شدن تسهیلات پرداختی و پول پیش‌فروش در روند احداث واحدها اطمینان حاصل کند، امری که به عقیده من در صورت تحقق بسیاری از مشکلات موجود در این حوزه را رفع کرده و الگوی ذهنی خوبی در این فرآیند است.

آخوندی در ادامه با تأکید براین که با توجه به تجارب بین‌المللی فرآیند پیش‌ فروش ساختمان امری بسیار شفاف در سراسر دنیا بوده و همواره با ریسک‌هایی برای هر 2 طرف معامله همراه بوده است، گفت: ما می‌بینیم که در سایر کشورها تعداد زیادی از انواع نهادهای گوناگون در مسیر اجرای این فرآیند مشغول به کار هستند که صندوق تضمین یکی از آنها به شمار می‌رود.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، قطعا فرآیند پیش‌ فروش ساختمان به تضامینی برای خریدار و فروشنده احتیاج دارد که اهل حرفه، خود باید حدود آن را پیدا کرده و آن را محقق سازند زیرا بدون شک این امر باعث ایجاد اعتبار فروشنده شده و به سود آن خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه این نشست درباره چگونگی ورود انبوه‌سازان به بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی بیان کرد: طبق ارزیابی‌های انجام شده در سطح ملی به این نتیجه رسیده‌ایم که مشکل عمده ما در این مناطق بحث کیفی و نه کمی است.

وی ادامه داد: تصور کنید در یک بافت حاشیه شهری 3 میلیون خانه وجود دارد، خانه‌هایی که شاید صرف بودن یک سرپناه بتوانیم آنها را خانه بنامیم ولی از جهت کیفی خانه و یک واحد مسکونی به شمار نمی‌روند.

آخوندی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت اهداف و برنامه‌های انبوه‌سازان برای ورود به احیای بافت های فرسوده و حاشیه‌ای اعلام کرد: این مساله برای ما بسیار اهمیت است که به واقع شما به عنوان انبوه ‌ساز چگونه به این مسئله نگاه می‌کنید، زیرا تاکنون توجهی به واحدهای موجود نشده است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه ضمن تأکید بر ضرورت تشکیل جلسات منظم با حضور انبوه‌سازان، شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، معاونت مسکن و ساختمان و بانک مسکن جهت تدوین فرآیند عملیاتی ورود انبوه‌سازان به بافت فرسوده و سکونتگاه غیررسمی تاکید کرد: هدف ما این است که افراد در نهایت بتوانند در شرایط خوبی در بافت‌های مذکور زندگی کنند پس باید طی این جلسات وظایف هر 4 گروه در این فرآیند به صورت روشن، مشخص شده و ارائه شود، در این صورت ریسک هر طرف کاهش پیدا کرده و مدل نهایی و مدنظر اعلام می‌شود.

اکنون 140 هزار هکتار بافت های فرسوده ، سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه ای در کشور وجود دارد و دولت درصدد است احیای این بافت ها برای ارتقا کیفیت ساکنان آن در دست اقدام قرار گیرد.