«نود اقتصادی»- رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردان فنی ساختمان کشور گفته است که علیرغم اینکه وزارت راه و شهرسازی قول‌هایی برای حمایت از سازمان نظام کاردانی ساختمان در این سالها داده، اما این وزارتخانه در حمایت از سازمان نظام کاردانی کشور نمره قبولی دریافت نمی‌کند.

به گزارش «نود اقتصادی»، کانون کاردان‌های فنی ساختمان از سال 79 و بنا به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی ناظر بر ماده 28 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان قدم به عرصه صنعت ساختمان کشور گذارده که بعدها از کانون به سازمان تغییر نام داد.

هدف از تاسیس این سازمان به کارگیری کاردان‌ها و تکنسین‌های فنی در کنار مهندسان در صنعت ساختمان بوده حال آنکه این سازمان در عمر بیش از یک دهه‌ای خود در دستیابی به این هدف مهم خود ناکام مانده است.

داراب صفری در گفتگو با «نود اقتصادی» اظهارداشت که با ادامه روند کنونی، سازمان‌های نظام کاردانی در سراسر کشور به سمت میرایی رفته و دچار انحلال خواهند شد.

وی تصریح کرده که مسئولین حرف‌های خود را در حمایت از کاردان‌های فنی ساختمان می‌زنند اما در عمل چیزی مشاهده نمی‌شود و افزود که با وجود پیگیری از مسئولین وزارت راه و شهرسازی، متاسفانه مسئولین این وزارتخانه هیچ قدمی برای کاردانهای فنی ساختمان برنمی‌دارند.

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردان فنی ساختمان کشور، با بیان اینکه هیچ کاری برای کاردان‌های فنی ساختمان در این سالها تعریف نشده که این امرحتی پرداخت قدرالسهم سازمان نظام کاردانی سراسر کشور را با مشکل مواجه ساخته و شورای مرکزی هم درمانده شده است.

وی، در عین حال تایید کرده که به دلیل عدم استفاده از کاردان‌های فنی ساختمان در فرایند احداث ساختمان ها،کاردان ها هم با ناامیدی به سمت اخذ مدارک بالاتر حرکت کرده‌اند هر چند که همین اخذ مدرک بالاتر برای کاردانهای فنی ساختمان، با هدف اخذ گوای مهندسی از سازمان نظام مهندسی ساختمان هم مشکل ساز خواهد شد.

او، از اینکه بالانس بین تعداد کاردان‌های فنی ساختمان و مهندسان ساختمان درحال بهم خوردن بوده، ابراز تاسف کرد.

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردان فنی ساختمان کشور اظهار داشت که به دلیل فقدان شعل مناسب برای کاردان‌های فنی ساختمان آنها از این عرصه خارج می شوند و برآوردکرد که در حال حاضر تعداد کاردانهای فنی ساختمان کشور به زیر 60 هزار نفر سقوط کرده باشد، حال انکه روزگاری تعداد آنها به مراتب بالاتر بود.

طبق برنامه پنجم توسعه، جمعیت کاردان های فنی ساختمان کشور باید به رقم 450 هزار نفر برسد، رقمی که اکنون درسراسر کشور به زیر60 هزار نفر تنزل یافته و گمان می‌رود سهم پایتخت از کاردان‌های فنی ساختمان بین عدد هشت تا 10 هزار نفر متغیر باشد.

به گفته رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردان فنی ساختمان کشور، درحال حاضر،به ازای هر4 مهندس یک کاردان فنی وجود داشته وروند تعداد کاردانها رو به کاهش است.

وی ، با ابراز تاسف از اینکه بستر اشتغال کاردان های فنی ساختمان در کشورمهیا نیست، اذعان داشت که در این زمینه حرفی برای  گفتن باقی نمانده است.

صفری،تاکید کرد که به دلیل مشکل در پرداخت قدرالسهم سازمان نظام کاردانی سراسر کشور به شورای مرکزی، شورای مرکزی حتی در برگزاری مجامع خود هم مانده است.

رئیس شورای مرکزی  سازمان نظام کاردان فنی ساختمان کشور، با انتقاد از عدم حمایت عملی از کاردان‌های فنی ساختمان گفت که در اکثر استانها حمایتی از کاردانها مشاهده نمی‌شود که این امر سروصدای کاردانهای فنی ساختمان کشور را در آورده است.

صفری افزود که کاردان‌های فنی ساختمان جایگاه خود را پیدا نکرده اند و هر چه که پیرامون حمایت از آنها گفته می شود در حد حرف بوده و هیچ اتفاقی نیافتاده است.