گروه اقتصادی «نسیم آنلاین»: تولید کنندگان ایرانی این روزها، ایام خوشی را سپری نمیکنند. وقتی پای درد و دل آنها مینشینیم متوجه میشویم که همه آنها یک غم مشترک دارند که بعضی از آنها را تا مرز ورشکستگی پیش پرده است.
این نگرانی مشترک چیزی به جز "واردات" نیست که بازار آن در پسابرجام هم به شدت داغ شده است. در سه ماه گذشته که برجام به مرحله اجرا رسیده،هیات های خارجی متعددی به بهانه سرمایهگذاری پا به ایران گذاشته اند، اما در صحنه عمل فعلا اثری از سرمایه گذاری خارجی نمیبینیم.
اکثر هیات های خارجی یا برای فروش کالاهایشان به تهران آمدند و یا به قول برخی از تولید کنندگان داخلی، صنایعی را برای سرمایه گذاری انتخاب کردند که پیش از آن سرمایهگذاران وطنی به آن ورود پیدا کرده بودند. یعنی در واقع با موازی کاری در سرمایه گذاری، عرصه برای رقیب تراشی برای سرمایه گذاران داخلی فراهم کردند.
یکی از صنایعی که این بابت متحمل ضررهای هنگفتی شده ، صنعت تولید لوازم خانگی است. این صنعت با سابقه نیم قرن فعالیت در کشور توانسته تولیدات خوبی را عرضه کند، به شکلی که پتانسیل صادرات آن به کشورهای منطقه هم وجود دارد.
با این وجود صنعت لوازم خانگی وارد کنندگان بسیار قدرتمندی در کشور دارد که همواره با فشار بر تولید کنندگان داخلی واردات گسترده ای را به کشور انجام می دهند. با این وجود به نظر می رسد در دوران پسابرجام هم ساز و کاری برای برخورد با این مسئله دیده نشده و تولید کنندگان لوازم داخلی با فشار زیادی رو به هستند. همین مسئله بهانه ای شد تا «نسیم آنلاین» پای درد و دل محمد دیانی رئیس اتحادیه لوازم خانگی بنشیند و نظر وی را در این خصوص جویا شود: