به گزارش «نسیم»مدیرعامل آب منطقه ای تهران از مطالبات 300 میلیارد ریالی از شرکت آب و فاضلاب استان خبر داد.

خسرو ارتقایی گفت: اینک متوسط فروش آب خام از سوی آب منطقه ای تهران به شرکت آب و فاضلاب استان بین 300 تا 500 ریال در هر مترمکعب است و 300 میلیارد ریال از این شرکت طلب داریم.

ارتقایی افزود: قیمت فروش آب خام به شرکت آب و فاضلاب با توجه به تاسیسات قدیمی و جدید موجود، متفاوت است.

وی افزود: برای نمونه آب خام تولیدی در سد لار با توجه به سازه های قدیمی آن بین هفت هزار تا هشت هزار ریال در هر مترمکعب به فروش می رسد و این نرخ با قیمت آب تولیدی سد طالقان که هزینه های ساخت سد و 70 کیلومتر انتقال آب از طالقان تا کرج در سال های گذشته به انجام رسیده، متفاوت است.

این مقام مسئول ادامه داد: قیمت تمام شده آب برای سدهایی در حال ساخت 10 هزار ریال در هر مترمکعب است اما پیشنهاد این شرکت، افزایش 400 تا 700 ریالی فروش آب خام برای آن دسته از سازه هایی است که از گذشته در کشور ساخته شده بودند.

وی درباره آخرین وضع سامانه آبرسانی غرب تهران گفت: انتقال آب از سد امیرکبیر به تهران از 14 سال پیش با ساخت تونلی به طول 30 کیلومتر در دستور کار است.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران اضافه کرد: مطالعات زیست محیطی این طرح انجام شده است و مصوبه هیات دولت را نیز دارد.

به گفته ارتقایی، به این منظور بند انحرافی لازم روی رودخانه کرج کشیده شده و با ساخت تصفیه خانه ششم تهران در سال آینده، عملیات انتقال آب تکمیل می شود.

وی یادآوری کرد: این تونل، حجم تازه ای از آب را منتقل نمی کند، بلکه همان حقابه تهران جابجا خواهد شد.

این مسئول گفت: از مهمترین ضرورت های اجرای این طرح، ورود آب از تراز 1540 متری به تهران است؛ در حالی که اکنون آب از تصفیه خانه های «کن» و «جلالیه» در چند مرحله با پمپاژ به تهران می رسد.

وی ادامه داد: سامانه موجود عمری به درازای بیش از نیم قرن دارد و سامانه تازه جایگزین آن می شود؛ هر چند سامانه قدیمی در شرایط بحرانی نیز قابل استفاده خواهد بود.

حقابه تهران از سد امیرکبیر 320 میلیون متر مکعب در سال است که از طریق این تونل به تصفیه خانه شماره 6 تهران منتقل خواهد شد.