به گزارش «نسیم»، دکتر ابراهیم تیموری با اعلام این خبر افزود: برگزاری پنج دوره موفق کنفرانس لجستیک و زنجیره تامین طی سالیان گذشته ضمن پاسخگویی به نیاز جامعه علمی کشور، منجر به دستاوردهای ارزشمندی در حوزه سیاستگذاری برای صنایع مختلف کشور و نیز سطوح راهبردی و سیاستگذاری کلان کشور شده است از همین رو، ششمین  دوره این کنفرانس در سال جاری با مشارکت فعال بخشهای دولتی، خصوصی و آکادمیک برگزار خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به «لجستیک بستر توسعه و امنیت پایدار» در کنفرانس ششم،  برگزاری همزمان نمایشگاه تخصصی لجستیک و نیز دومین دوره «جایزه ملی لجستیک ایران» دو رویداد مهم در حاشیه کنفرانس لجستیک معرفی کرد و یادآور شد: هم اکنون موضوع لجستیک در بسیاری از امور کشور از حمل و نقل شهری گرفته تا ترانزیت کالا و زنجیره تامین در جریان است و توجه دادن مدیریت کلان کشور و همچنین بخش خصوصی و دستگاه های مجری به این مقوله مهم یکی از اهداف اساسی کنفرانس و نمایشگاه به شمار می رود.

 

خودارزیابی و نمایش توانمندی ها

با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی، یکی دیگر از اهداف مهم نمایشگاه لجستیک و زنجیره تامین و همچنین جایزه ملی لجستیک، انجام ارزیابی از سطح توانمندی های لجستیکی کشور در حوزه زنجیره تامین و معرفی برترین های این حوزه به شمار می رود.

رئیس هیات مدیره انجمن لجستیک ایران در این باره به خبرنگار ما گفت: یکی از مهمترین اهداف ما از برگزاری همزمان این سه رویداد بزرگ، پیوند زدن میان حوزه مطالعاتی و علمی لجستیک با حوزه عملی و اجرایی آن است که می تواند موجب تاثیرگذاری همه جانبه بر توسعه لجستیک کشور باشد.

وی بازتاب گسترده دستاوردهای علمی و ایده های نوآورانه در زمینه لجستیک و زنجیره تامین را یکی دیگر از  آثار این سه رویداد  طی سال های گذشته دانست و تصریح کرد: امسال در کنار کنفرانس و نمایشگاه، پنل های آموزشی ویژه ای با حضور چهره های سرشناس علمی، دانشگاهی و اجرایی لجستیک برگزار می شود که می تواند به تعمیق فعالیت ها در این حوزه کمک کند.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به موارد مشابه کنفرانس ها و همایش های خارجی، این رویداد ملی را دارای ویژگی های متمایزی دانست و افزود: در کنفرانس هایی که شخصا در آنها شرکت داشته ام تنها یک نمایشگاه با حداکثر چند میزگرد موضوعی برگزار می شود اما در این مورد که ما شاهد برگزاری همزمان ششمین کنفرانس ملی، چهارمین کنفرانس بین المللی، نمایشگاه و جایزه لجستیک هستیم، ترکیب علمی و عملی بسیار مطلوبی رخ داده است که باعث شده سطح این رویداد ها در بسیاری از جهات از موارد مشابه خارجی بالاتر باشد. این کار باعث هم افزایی میان بخش های آکادمیک،‌اقتصادی و فناوری شده است که می تواند میزان تاثیر گذاری آن را بیشتر کند.
 

تلاقی میان صنعت و علم

یکی دیگر از اعضای هیات مدیره و دبیر انجمن لجستیک ایران در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این که ما هنوز موقعیت استراتژیک و ویژه کشورمان را در حوزه لجستیک  و زنجیره تامین به خوبی درک نکرده ایم،‌ اثر گذاری رویدادهای مهمی همچون کنفرانس علمی و جایزه ملی را بسیار ویژه توصیف کرد و گفت: ایران به عبارتی در چهارراه اصلی جهان قرار گرفته است در حالی که از نظر علمی و عملی باید برنامه ریزی های مهمی برای بهره برداری از این موقعیت ویژه صورت بگیرد.

مهندس محمدرضا شیخ‌کبیر با بیان این مطلب،‌افزود: برگزاری ششمین دوره کنفرانس ملی لجستیک و نمایشگاهی در این حوزه و همچنین پنل های آموزشی باعث تلاقی میان صنعت و فضای علمی می شود که در آینده می تواند تاثیر آن را مشاهده کرد.

وی با بیان این که دانش لجستیک بیش از آن که در حوزه نظامی کاربرد داشته باشد، وارد حوزه اقتصادی شده است، توسعه علمی در این زمینه را یک راهبرد به سمت پیشرفت کشور دانست و گفت: سالهاست که با راه اندازی دوره های علمی تخصصی لجستیک در دانشگاه های دولتی زمینه های مناسبی برای رشد علمی بدنه خدمات لجستیک و زنجیره تامین در کشور ایجاد شده است که برگزاری همایش و جایزه ملی لجستیک باعث ارتقای این سطح و تلاقی دانش و صنعت  می شود.

گفتنی است ششمین کنفرانس ملی، چهارمین کنفرانس بین المللی و نمایشگاه لجستیک و زنجیره تامین و همچنین دومین دوره جایزه ملی لجستیک سوم بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی تهران کارخود را آغاز خواهد کرد.