به گزارش «نود اقتصادی» به نقل از دفتر روابط عمومی و امور بین الملل ساتبا؛ پنج شنبه ( 6 بهمن) تفاهم­ نامه همکاری احداث 600 مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی جدید بین محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌ وری انرژی برق و محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه به مدت 3 سال در دانشگاه پیام نور کوهپایه اصفهان امضا و مبادله شد.

این تفاهم نامه با هدف توسعه زیرساخت های لازم در کشور درخصوص تولید برق تجدیدپذیر و پاک و حمایت از مشارکت بخش خصوصی و در راستای مصوبه وزیر نیرو با موضوع ضوابط بهره‌ مندی از برق تجدیدپذیر نیروگاه ­های احداث شده توسط صنایع و همچنین اجرای تفاهم نامه بین وزارت نیرو و وزارت صمت، منقعد گردید.

در این تفاهم نامه مقرر گردید سازمان ساتبا تمامی تمهیدات لازم را به منظور ترانزیت و تحویل برق هموار به شرکت فولاد مبارکه در نقطه مصرف انجام دهد و همچنین تسهیل شرایط در اختیار گذاشتن زمین و سایر مجوزهای لازم، ایجاد شرایط بهینه جهت اتصال به شبکه سراسری و پیگیری اخذ مصوبات از وزارت نیرو جهت تسهیل سرمایه گذاری را در دستور کار خود قرار دهد.

در حاشیه امضای این تفاهم نامه، مراسم کلنگ زنی احداث 600 مگاوات نیروگاه خورشیدی شرکت فولاد مبارکه در منطقه کوهپایه اصفهان با حضور میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی، محمود کمانی، سیدرضا مرتضوی، محمدیاسر طیب‌نیا و برخی از مقامات استانداری، سازمان محیط زیست، برق منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.

لطیفی معاون رئیس جمهور درباره شدت میزان مصرف انرژی و لزوم ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در کشور، گفت: ما در ایران رتبه اول در میزان شدت انرژی در جهان را داریم و 15 برابر کشور ژاپن انرژی مصرف می‌کنیم یکی از را‌ه‌های کنترل این موضوع بهره‌وری انرژی که خوشبختانه با کلنگ زنی 600 مگاوات نیروگاه تجدید پذیر حرکت مثبتی شروع شده است.

محمود کمانی گفت: افزایش 10 هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور و همچنین کاهش مصرف در حوزه بهینه سازی مصرف دو برنامه اصلی سازمان ساتبا در دولت سیزدهم است که تاکنون برای برنامه اول، دو مناقصه برگزار گردیده و حدود 1800 مگاوات برنده مناقصه اعلام شده است.

وی افزود: در جهت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و همچنین تامین برق پایدار برای صنایع تولیدی طرح احداث نیروگاه‌های خودتامین در نظر گرفته شد که تاکنون حدود 2300 شرکت پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر دریافت کردند.

کمانی بیان کرد: امروز شرکت فولاد مبارکه اصفهان با ساخت بزرگ ترین نیروگاه تجدیدپذیر در سطح کشور به ظرفیت 600 مگاوات کمک بزرگ و به موقعی را به صنعت برق کشور خواهد کرد.

وی درخصوص برنامه بهره‌وری انرژی توضیح داد: تعویض روشنایی معابر یکی از برنامه‌های بهره‌وری انرژی است که با تعویض تمام لامپ‌های سطح کشور حدود 800 مگاوات صرفه جویی برق خواهیم داشت.

کمانی بیان کرد: برنامه دیگر بهره وری انرژی بحث تعویض موتورهای کولر آبی است، حدود 20 میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد که با تعویض موتورهای آن‌ها به موتور BLDC حدود 5 هزار مگاوات صرفه جویی خواهیم داشت.

مرتضوی استاندار اصفهان در این مراسم اظهار کرد: طی تفاهم نامه‌ای که در اصفهان با سازمان ساتبا انجام شد امروز شاهد هستیم که بیش 1000 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان اصفهان برنامه ریزی و ساختگاه مشخص شده و تا مرحله برنامه ریزی برای انتخاب پیمانکار جهت ساخت نیروگاه جلو رفته است.

لازم به ذکر است، بر اساس ماده ۱۶ طرح جهش تولید دانش‌بنیان، به منظور توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر، توسعه بازار صنایع مذکور و تولید برق پاک در محل مصرف، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق (انرژی الکتریکی) مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند.

در همین راستا تاکنون 21 صنعت به ظرفیت 2323 مگاوات پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر خودتامین برق خود را از سازمان ساتبا دریافت کردند و همچنین درخواست 9 صنعت دیگر به ظرفیت 656 مگاوات در حال بررسی و مذاکره است.