به گزارش «نود اقتصادی»، عباس هاشمی، مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید ۵۲۵ هزار دستگاه در هفت ماهه امسال برای یخچال و فریزر برنامه ریزی شده بود، اما با وجود تحریم ها و بویژه خروج شرکت های ال جی و سامسونگ از ایران که سهم بالایی در تولید این محصولات داشتند، تا پایان مهرماه ۶۷۰ هزار دستگاه یخچال و فریزر تولید شد.

به گفته وی، این آمار در ماشین لباسشویی ۳۶۰ هزار دستگاه، کولر آبی ۵۰۰ هزار دستگاه، رادیاتور فولادی یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع و پکیج ۳۰۰ هزار دستگاه به ثبت رسید و فقط در تولید تلویزیون با حدود ۴۰۰ هزار دستگاه از برنامه هفت ماهه عقب هستیم.

این مقام مسئول درباره برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل، خاطرنشان کرد: ‌این میزها تاکنون برای بخش خودرو و پتروشیمی‌ها برگزار شده و مطابق برنامه ریزی انجام شده و هماهنگی با واحدهای تولیدی و قطعه ساز، مقرر است در هفته نخست دی ماه نخستین میز تعمیق ساخت داخل قطعات لوازم خانگی برگزار شود.

وی ادامه داد: تولید انواع فن ها، پمپ ها و غیره و کاهش ارزبری تولید لوازم خانگی، از برگزاری این میزها انتظار می رود.

هاشمی درباره کمرنگ شدن حضور خارجی ها در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی، بیان داشت:‌ طبیعی است محدودیت‌های بین‌المللی بر این مساله تاثیرگذار شده، اما از شرکت های ایرانی می خواهیم ارتباطشان را با شریکان، همکاران و تامین‌کنندگان خارجی خود قطع نکنند و در ادامه به تعمیق ساخت داخل قطعات و اتکا به توانمندی های خود بپردازند.

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی سه شنبه گذشته (۲۸ آبان) با مشارکت بیش از ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد که در آن شرکت های آلمانی، چینی و ترکیه ای از جمله حاضران محسوب می شوند.۵۳ شرکت خارجی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند که در مقایسه با پارسال افت ۹۶ درصدی دارد.

آمار شرکت های داخلی و خارجی حاضر در این نمایشگاه به ترتیب ۳۹۴ و ۲۷ شرکت اعلام شده که در فضایی به وسعت ۲۸ هزارو ۱۱۶ مترمربع حضور یافته اند و به مدت چهار روز تا یکم آذر دایر است.

 

برندهای ایرانی جایگزین ال جی و سامسونگ

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در ادامه به خروج ال جی و سامسونگ از ایران در ماه‌های گذشته اشاره کرد و گفت:‌ این موضوع برخلاف میل باطنی این شرکت ها و متاثر از فشار آمریکایی‌ها انجام شد.

وی افزود: مدیران شرکت هایی که قبلا محصولات سامسونگ و ال جی را در کشور تولید می کردند پس از این موضوع به دنبال تامین کنندگان چینی قطعات و تجهیزات با حداکثر کیفیت رفتند و اکنون محصولات آنها از جمله تلویزیون با بهترین کیفیت روانه بازار شده است.

هاشمی تاکید کرد:‌ وزارت صنعت نیز به دلیل سرمایه‌گذاری زیاد این شرکت‌ها، از آنها حمایت می‌کند و به زودی به ظرفیت ۱۰۰  درصدی خود در زمان پیش از اعمال تحریم ها باز خواهند گشت.

پیش از این «سید مرتضی میری» رئیس اتحادیه صنف توزیع‌کنندگان لوازم خانگی تهران گفته بود:‌ با خروج شرکت‌های لوازم خانگی کره‌ای، نشان‌های ایرانی جایگزین برندهای سامسونگ و ال‌جی می‌شوند.

منبع:ایرنا