به گزارش «نود اقتصادی» مسعود شنتیایی عضو اتاق بازرگانی در خصوص احتمال قطع صادرات نفت ایران به کره جنوبی اظهار کرد: اگر کشوری مثل کره جنوبی که خریدار سنتی نفت ایران است از خرید نفت کشورمان سرباز بزند و با تحریمهای نفتی همراه شود، به طور حتم باید کنشهای اقتصادی در جامعه به گونه‌ای حرکت کند که درآمد شرکتهای این کشور در بازار داخلی محدود شود. اگر آنها از ما نمی‌خرند ما هم نباید از آنها بخریم چرا که عدم خرید نفت از سوی کشورهایی مثل کره جنوبی، بی‌توجهی آنها به وضعیت اقتصادی ایران را نشان می‌دهد. مقابله به مثل در چنین شرایطی کاملا منطقی و درست است.

وی افزود: کشورهایی که با تحریم آمریکا همراه می شوند، باید احساس کنند که عدم همکاری‌شان با ایران و همسو شدنشان با آمریکا به منافع اقتصادی‌ای که دارند لطمه خواهد زد. اقتصاد در دایره ارتباط دو جانبه معنی پیدا می‌کند، پس اگر ارتباطی یک طرفه قطع شود، طرف دیگر هم باید تمهیدات لازم در این باره را در نظر بگیرد.

شنیایی گفت: یکی از مهمترین محصولاتی که از کره جنوبی به ایران وارد می‌شود، ابزارهای الکترونیکی است. گوشی‌های تلفن همراه از برندهای کره‌ای از مهمترین محصولات وارداتی از این کشور به ایران است. ایران بازار بزرگی برای تلفنهای هوشمند کره‌ای است، اما این طور نیست که ایران نتواند محصول دیگری را به عنوان جایگزین برندهای کره‌ای در این بازار در نظر بگیرد.در مورد برندهای لوازم خانگی مثل ال‌جی و سامسونگ، تولیدات مشابه از کشورهای دیگر وجود دارد و البته با حمایتهایی که از تولید انجام می‌شود، می‌توان بر افزایش توان تولید داخل هم فکر کرد.