به گزارش «نسیم آنلاین»، وزیر راه وشهرسازی طی سخنرانی در جلسه شورای حمل و نقل و مسکن استان آذربایجان غربی با تأکید بر ضرورت پیوند اقتصاد کشور با اقتصاد بین‌المللی اعلام کرد: ما باید از بازار جهانی به نفع مردم کشورمان استفاده و از آن بهره ببریم.

عباس آخوندی با تأکید براینکه کشور هم‌اکنون در خشکسالی منابع مالی بسیار شدیدی به سر می‌برد گفت:درحال حاضر با وجود این میزان گرفتاری و مشکلات مالی، آن هم در زمان پس از برجام که موفق به برگرداندن میزان صادرات نفت به پیش از تحریم‌ها شده‌ایم، به این مرحله دست پیدا کرده‌ایم اگر همچنان در شرایط قبل بودیم می‌دیدیم که با چه مشکلات حادتر و مسائل سخت‌تری مواجه بودیم.

عضو کابینه دولت یازدهم در ادامه با اشاره به این نکته که ما هم‌اکنون در تمامی حوزه‌ها چه زیرساختی و چه در بخش ناوگان در کل کشور دارای مشکلات بسیاری هستیم گفت: درحال حاضر در ناوگان جاده‌ای کشور ۱۳۵ هزار کامیون بالای ۳۵ سال عمر مشغول به کار هستند که تماما به فرسودگی بالای ناوگان ما در این بخش اشاره دارد. ما اگر بخواهیم این ناوگان را احیا کنیم به طور میانگین و به قیمت معاملات بین‌المللی حدودا نیاز به ۱۳ میلیارد دلار داریم. از سویی دیگر ناوگان ریلی ما نیز دچار همین مشکل است؛ هم‌اکنون واگن‌هایی با ۶۴ سال عمر در کشور در حال کار هستند، با توجه به آمار موجود می‌توانیم بگوییم که در ۱۵ سال گذشته، ۱۰ درصد هم از ناوگان ریلی کشور نوسازی نشده است.

وزیر راه وشهرسازی با تأکید براین که ما برای نوسازی ناوگان ریلی کشور حداقل نیاز به ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم گفت: متأسفانه در بخش هوایی نیز به همین ترتیب است به گونه‌ای که تنها در ایران ۱۲ فروند هواپیمای با سال ساخت بالای ۲۰۰۰ میلادی وجود دارد، این بدان معناست که سال ساخت  تمام هواپیماهای ما به قبل از سال ۲۰۰۰ بر می‌گردد. قطعا وضعیت در حوزه ناوگان دریایی نیز به همین شکل بوده و نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی بودجه وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته را ۶ هزار میلیارد تومان و میزان تخصیصی آن را تنها دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با این میزان اعتبار تخصیص‌یافته دو پروژه در یک استان نیز اجرا و تکمیل نمی‌شود. این شرایط نشان می‌دهد که ما باید سیاست‌های خود را در این عرصه تغییر داده وکارهای بزرگی با این تغییر رویکرد انجام دهیم.

آخوندی با تأکید براینکه تبدیل بزرگراه‌ها به آزادراه نمونه‌ای از این تغییر رویکرد به شمار می‌رود گفت: آزادراه خود هزینه ساختش را درمی‌آوردبه همین دلیل باید تا جای ممکن به سمت ساخت آزادراه برویم. ما در حال حاضر آمادگی تبدیل هریک از قطعات بزرگراهی در کشور که امکان تبدیل شدنش به آزادراه از لحاظ اقتصادی و ترافیکی وجود داشته باشد را داریم و حتی در این بخش به دنبال منابع بین‌المللی نیز هستیم.

وزیر راه و شهرسازی پروژه  قطار سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان با سرعت بالای ۲۵۰ کیلومتر را نمونه بارزی از شکسته شدن طلسم مشکلات در این حوزه اعلام کرد و افزود: ما توانستیم پس از ۱۰ سال مذاکره قرارداد احداث آن را امضا کرده و این پروژه را فعال سازیم. با این پروژه امکان بیش از ۰.۲ میلیارد قرارداد خارجی فاینانس به تحقق رسیده و فعال شد. درحال حاضر نیز به دنبال آن هستیم تا تمامی خطوط راه آهن کشور را پس از خط تهران- مشهد به سیستم بین‌المللی متصل کرده و آن را تأمین مالی کنیم؛ بدون شک با تحقق این امر از امکانات جهانی استفاده کرده و به تدریج شرایط لازم برای گرفتن سهم مردم از امکانات جهانی را فراهم می‌کنیم.

آخوندی با تأکید براین نکته که طی ۵ سال گذشته در کل کشور نرخ مهاجرت کاهش یافته و به صورت تسبی به ثبات جمعیت رسیده‌ایم گفت:براساس گزارش‌های به دست آمده درحال حاضر ۱۹ میلیون نفر از جمعیت شهری کشور در وضعیت بدمسکنی به سر می‌برند. در حقیقت از این پس تولیدات انبوه و ۱۰ هزار نفری دیگر پاسخگوی مشکلات نبوده و تنها ارتقای زندگی خانوارها چه در حاشیه شهرها و چه مناطق فرسوده شهری پاسخگو خواهد بود که اصلی‌ترین سیاست ما نیز در وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود.