کد مطلب: ۲۱۴۶۳۰۹
لینک کوتاه کپی شد
معاون اسبق وزیر اقتصاد و استاد تمام دانشگاه الزهرا:

 دولت قبل از سرمایه مردم در بورس برای تامین کسری بودجه خودش استفاده کرد

 دولت قبل از سرمایه مردم در بورس برای تامین کسری بودجه خودش استفاده کرد

ایرج توتونچیان با بیان اینکه درحالی که بازار اولیه بورس محلی برای تأمین مالی شرکت‌های جدید و توسعه شرکت‌هاست، گفت: دولت قبل از سرمایه مردم در بورس برای تأمین کسری بودجه خود استفاده کرد.

به گزارش « نود اقتصادی »، ایرج توتونچیان، معاون اسبق وزیر اقتصاد و استاد تمام دانشگاه الزهرا اظهار داشت: درحالی که بازار اولیه بورس محلی برای تأمین مالی شرکت‌های جدید و توسعه شرکت‌هاست، در بازار ثانویه اوراق بازار اولیه دست به دست می‌شود و بنابراین سفته بازی در بازار ثانویه رخ می‌دهد؛ بازاری که همواره حجم و ارزش معاملات آن چندین برابر اولیه است.

وی بیان کرد: این دست از سفته بازی نه تنها برای اقتصاد مفید نیست، بلکه باعث اختلال می‌شود و هیچ اثرمثبتی در تولید و اشتغال ندارد. دولت قبل از سرمایه مردم در بورس برای تأمین کسری بودجه خود استفاده کرد.

توتونچیان افزود: بازار ثانویه نه تنها در بورس بلکه در تمام بازار کالاهای بادوام وجود دارد که منشأ سفته بازی محسوب می‌شود.

این تحلیلگر مسایل اقتصادی گفت: در ابتدا بازار پول است که به نوعی کالای بادوام به شمار می‌رود و پس از آن بازار طلا و سکه، ارز، زمین، ملک، خودرو و... را شامل می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه دولت سیزدهم با پرداختن به پایه‌های مالیاتی مربوط به عایدی سرمایه و درآمدهای اتفاقی این موضوع مهم را در دستور کار خود قرار داده است و قصد دارد جلوی این فعالیت‌های مخرب و مخل اقتصاد را بگیرد.

دیدگاه