کاهش تولید و زیان 40 درصد از شرکتهای برقی در 200 روز نخست سال 94 + جدول

آیا فطانت فرد و مدیران زیرمجموعه او از آمارهای منتشرشده در این گزارش خبر دارند؟ اگر باخبرند چه اقداماتی برای مقابله با زیانهای احتمالی آتی در پیش گرفتهاند؟
گروه اقتصادی « نسیم آنلاین »- بازار سرمایه در سالهای 93 و 94 تلخ ترین روزهای خود را سپری کرده و سهامداران این بازار یک روز را هم نتوانستند با آرامش سپری کنند. به نظر می رسد رشد بورس در روزهای اخیر که ناشی از خبر اجرای برجام است هم کم کم در حال فروکش کردن است تا مشخص شود مشکلات بازار سرمایه اساسی است و نمی توان با ایجاد جو روانی مثبت در اقتصاد کشور به حل مشکلات بورس امیدوار بود.
کار بازار سرمایه در ماههای اخیر به جایی رسیده که بررسی وضعیت هر کدام از صنایع حاضر در بورس اطلاعات ناامید کننده ای را به فعالان اقتصادی می دهد، تا کسی شوق سرمایه گذاری در وضعیت رکود اقتصادی را در کشور نداشته باشد. این روزها دولتمردان تبلیغات گسترده ای را در خصوص تمایل فراوان سرمایه گذاران خارجی برای حضور در بازار ایران انجام می دهند، اما واقعیت اقتصاد ایران چیز دیگری را نشان می دهد.
رکود در اقتصاد ایران که حاصل دست روی دست گذاشتن دولتمردان در دو سال نیم اخیر است شرایطی را به وجود آورده است که هیچ سرمایه گذار داخلی تمایل به سرمایه گذاری در اقتصاد ایران را نداشته باشد چه برسد به سرمایه گذاران خارجی که برای حضور در اقتصاد هر کشور جوانب و ابعاد مختلف اقتصاد ایران را از هر نظر بررسی می کنند.
یکی از صنایعی که در سال 94 اوضاع بسیار تیره و تاری را در بازار سرمایه داشت صنعت تولید ماشن آلات برقی بود. صنعتی قدیمی در ایران که قدمت آن به حدود 40 سال می رسد و کمتر سابقه زیان دهی داشته است. ولی با این حال عملکرد ضعیف مدیران بازار سرمایه در دولت روحانی باعث شده که همه رکوردها در خصوص زیان دهی در بورس، طی دو سال و نیم گذشته شکسته شود.
بررسی عملکرد شرکتهای این گروه در بورس طی نیمه اول سال نشان می دهد که هرچند که تنها یک شرکت کاهش فروش نسبت به 93 را تجربه کرده اما سه شرکت با کاهش سود خالص و شناسایی زیان مواجه شده اند.
همچنین 40 درصد از شرکتها نسبت به سال 93 کاهش تولید داشته اند.از سوی دیگرپوشش سود 6 ماهه اغلب شرکتها نیز کمتر از میزان 50 درصد بوده است.
اما نکته ای که در چند روز اخیر همچنان جالب توجه است، تداوم سکوت مرد اول بازار سرمایه است. محمد فطانت فرد و مدیرانش در سازمان بورس که در یک سال گذشته نسبت به عملکرد ضعیف بورس و زیان شدید مردم سکوت پیشه کرده بودند، در روزهای اخیر، با وجود رشد اندک بازار سرمایه بعد از اجرایی برجام، همچنان به سکوت ادامه خود دادند. به نظر می رسد فطانت فرد به خوبی می داند که مشکلات بازار سرمایه با اعلام خبر اجرای برجام و یا برخی دیگر از اتفاقات مثبت روانی بهبود پیدا نمی کند و این ایرادات ساختاری است، بنابراین نباید امید چندانی به صعود اندک بازار سرمایه در روزهای بعد از اجرای برجام بست. باید دید فطانت فرد و مدیران سازمان مطبوعش بعد از اجرای برجام چه زمانی دست به یک اقدام عملی برای خروج بورس از رکود می زنند. آیا مرد اول بازار سرمایه همچنان همچنان بزرگترین بیننده تالار شیشه ای باقی خواهد ماند؟