کد مطلب: ۲۱۶۴۶۷۲
لینک کوتاه کپی شد

تحقق خودکفایی و پایداری در امنیت غذایی با حذف ارز چندنرخی

تحقق خودکفایی و پایداری در امنیت غذایی با حذف ارز چندنرخی

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: با واقعی شدن نرخ‌ها، رانت ناشی از تفاوت قیمت ارز از میان می‌رود و فضای رقابتی سالمی برای کشاورزان داخلی فراهم خواهد شد. وقتی ارز تک‌نرخی شود، تولیدکننده داخلی می‌تواند با اطمینان بیشتری برای تولید محصولات دامی برنامه‌ریزی کند و این اقدام در میان‌مدت، کشور را به سمت خودکفایی و پایداری در امنیت غذایی سوق می‌دهد.

کمال حسین‌پور، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به امنیت غذایی مردم بعد از حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: تداوم سیاست ارز چندنرخی در سال‌های اخیر، نه‌تنها کمکی به سفره مردم نکرد، بلکه با ایجاد جذابیت برای واردات، تیشه به ریشه تولید ملی زد. تخصیص ارز ارزان‌قیمت به واردکننده، عملاً به معنای پرداخت یارانه به کشاورز خارجی بود و این روند باعث شد تا انگیزه تولید در داخل کشور به شدت کاهش یابد و وابستگی ما به کالا‌های استراتژیک روز به روز بیشتر شود.

وی با اشاره به مزایای تک‌نرخی شدن ارز در بخش کشاورزی تصریح کرد: با واقعی شدن نرخ‌ها، رانت ناشی از تفاوت قیمت ارز از میان می‌رود و فضای رقابتی سالمی برای کشاورزان داخلی فراهم خواهد شد. وقتی ارز تک‌نرخی شود، تولیدکننده داخلی می‌تواند با اطمینان بیشتری برای تولید محصولاتی همچون دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی برنامه‌ریزی کند، چرا که دیگر نگران اشباع بازار با کالا‌های وارداتیِ رانتی نخواهد بود و این اقدام در میان‌مدت، کشور را به سمت خودکفایی و پایداری در امنیت غذایی سوق می‌دهد.

حسین‌پور در ادامه به لزوم حمایت هوشمندانه از معیشت اقشار آسیب‌پذیر اشاره کرد و اظهار داشت: جراحی اقتصادی و حذف ارز ترجیحی نباید به معنای رها کردن مردم در برابر موج تورم باشد و در همین راستا نیز دولت اقدام به اعطای کالابرگ الکترونیک کرد. تقویت طرح‌هایی نظیر کالابرگ الکترونیک و پرداخت یارانه‌های هدفمند که دولت در دستور کار قرار داده است، بهترین راهکار برای جبران شوک قیمتی است تا اطمینان حاصل شود که حداقل‌های معیشتی و کالا‌های اساسی با قیمت مناسب به دست کارمندان و دهک‌های پایین جامعه می‌رسد.

این نماینده مجلس همچنین بر ضرورت نوسازی زیرساخت‌های کشاورزی تأکید کرد و خاطرنشان کرد: تنها با تک‌نرخی کردن ارز نمی‌توان انتظار معجزه داشت، بلکه باید بخشی از منابع آزاد شده، صرف تجهیز نوین اراضی و حمایت از کشاورزان در تأمین تکنولوژی‌های روز شود.

وی در پایان افزود: مدیریت بازار ارز و صیانت از قدرت خرید مردم دو رکن جدایی‌ناپذیر هستند و دولت باید با نظارت دقیق، مانع از آن شود که حذف رانت ارزی، به بهانه‌ای برای فشار مضاعف بر زندگی روزمره مردم تبدیل گردد.

منبع: اقتصادآنلاین
دیدگاه