کد مطلب: ۹۳۴۹۴۹
لینک کوتاه کپی شد

محور جنوب با حدود هشت ساعت تأخیر بازگشایی شد

محور جنوب با حدود هشت ساعت تأخیر بازگشایی شد

با همکاران فنی راه‌آهن، محور جنوب بازگشایی و کلیه قطارهای این محور طبق برنامه اعزام خواهند شد

به گزارش «نسیم»، به نقل از روابط‌عمومی راه‌آهن ایران؛ باتوجه به کوهستانی و صعب‌العبور بودن منطقه و با درنظرگرفتن شرایط سخت کاری در داخل تونل، محور جنوب با زحمت فراوان همکاران فنی راه آهن بازگشایی و کلیه قطارهای این محور طبق برنامه اعزام خواهند شد.

این گزارش حاکی است کمیسیون عالی سوانح راه آهن شب گذشته همزمان با خروج ۴ واگن باری از ریل و مسدود شدن محور جنوب با حضور مدیرعامل راه آهن تشکیل جلسه داد و پیرو آن تصمیماتی در خصوص تسریع در رفع مشکل ایجاد شده دراین محور اتخاذ شد.

با توجه به بحرانی بودن محور جنوب به منظور بازسازی خط و تسریع در عملیاتی شدن آن یک رام قطار مسافری از برنامه این محور حذف شد تا زمان و فرصت بیشتری برای عملیات بازسازی این محوروجود داشته باشد.

به واسطه فرسوده بودن خطوط محور جنوب و عدم بازسازی فواصل دو ایستگاه (بلاک )این خط در ۵۰ سال گذشته، در این جلسه مقرر شد تا بلاک های این محور این محور با سرعت بیشتری مورد بازسازی قرار گیرند .
براساس این گزارش در ۶ ماهه ایتدایی سال ۲ بلاک این محور بازسازی شده و با برنامه ریزی صورت گرفته ۴ بلاک دیگر آن نیز تا پایان سال بازسازی خواهد شد.

با توجه به شرایط موجود و حذف یک قطار از برنامه حرکت این مسیر به منظور تسریع در اجرای عملیات بازسازی پیش بینی می شود بازسازی کل بلاک های این محور ؛۲ سال به طول بی انجامد.

این گزارش حاکی است محورجنوب با طول هزار کیلومتر وقدمت ۸۷ ساله به عنوان یکی از قدیمیترین محورهای راه آهن از ارزش و اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

این محورعلاوه بر جابه جایی بار و مسافربه واسطه پل ارتباطی که با بنادر جنوبی کشوراز جمله بندر امام خمینی (ره ) دارد جز خطوط پراهمیت به شمار می رود.

براساس مستندات موجود حساس ترین بخش محور جنوب حدفاصل "ازنا" تا " دوکوهه" به طول ۲۵۰ کیلومتر است که حدود ۶۰ کیلومتر آن را تونل ها ،۱۵ کیلومتر را پل و آبروها تشکیل می دهد . هندسه این بخش به واسطه وجود قوس های شعاع پایین (۲۲۰ متر و زیر ۵۰۰ متر)و شیب و فراز ۱۵ در هزار (ناشی از عبور از رشته کوه زاگرس) از پیچیدگی خاصی برخوردار است.

از آنجایی که در این محور از سال ۱۳۳۵ تا اواسط دهه ۷۰ فقط فعالیت های نگهداری آن انجام گرفته است اما به واسطه سوانح عدیده در این محور از سال ۷۰ تا ۷۷ فقط فعالیت های بهسازی صورت گرفته و به دلیل عدم بازسازی در طول ۵۰ سال گذشته ضرورت نوسازی و بهسازی این محور را دو چندان می کند.

گفتنی است در مدت زمان بازگشایی این محور جابه جایی مسافران قطارهای جنوب از شهرهای اراک و دورود به اهواز و اندیمشک و همچنین اندیمشک به تهران در مجموع با ۸۱ دستگاه اتوبوس انجام شد.

دیدگاه