کد مطلب: ۲۱۶۹۱۲۳
لینک کوتاه کپی شد
افت شاخص بورس در معاملات امروز؛

بورس چرا عقب نشست؟

بورس چرا عقب نشست؟

شاخص کل بورس تهران در آخرین روز شهریور با افت بیش از ۱۱۳ هزار واحدی مواجه شد و فشار فروش در نمادهای بزرگ و شاخص ساز افزایش یافت در مقابل شاخص کل فرابورس با رشد محدود به کار خود پایان داد

بازار سهام در نخستین روز معاملاتی هفته با غلبه عرضه در بورس تهران آغاز شد. شاخص کل بورس با کاهش ۱۰۳ هزار و ۹۵۵ واحدی معادل ۱.۴۳ درصد به سطح ۷ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۸۸ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز ۹ هزار و ۱۹۷ واحد معادل ۰.۴۷ درصد افت کرد و در سطح یک میلیون و ۹۲۹ هزار و ۸۲۳ واحد ایستاد.فاصله قابل توجه میان افت شاخص کل و هم‌وزن نشان می‌دهد فشار فروش در معاملات امروز بیش از همه متوجه شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز بوده است. شاخص آزاد شناور نیز ۱۳۰ هزار و ۶۹۱ واحد معادل ۱.۴۴ درصد کاهش یافت.ارزش بازار بورس تهران در پایان معاملات به حدود ۲۰۷ هزار و ۱۳۰ هزار میلیارد ریال رسید. در این بازار یک میلیون و ۳۴۳ هزار و ۷۰۱ معامله انجام شد که ارزش آنها حدود ۴۱۹ هزار و ۵۱۶ میلیارد ریال و حجم معاملات ۷۲ میلیارد و ۵۱۹ میلیون سهم و اوراق بود.

سنگینی فروش در بزرگان بورس

شاخص بازار اول با کاهش ۸۸ هزار و ۴۹۸ واحدی معادل ۱.۵ درصد به ۵ میلیون و ۸۲۵ هزار واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز ۱۶۱ هزار و ۷۸ واحد معادل ۱.۲۶ درصد افت کرد و در محدوده ۱۲ میلیون و ۶۵۶ هزار واحد قرار گرفت.در میان نمادهای اثرگذار، «فملی» با حدود ۱۷ هزار و ۹۰۱ واحد اثر منفی بیشترین فشار را بر شاخص وارد کرد. «فارس» بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد، «شپنا» حدود ۷ هزار و ۵۸۱ واحد، «شبندر» بیش از ۶ هزار و ۲۲۵ واحد، «فولاد» حدود ۶ هزار واحد، «تاپان» بیش از ۶ هزار واحد و «شستا» بیش از ۵ هزار واحد اثر منفی داشتند.در فهرست پرتراکنش‌های بورس نیز «تاپان» با قیمت پایانی ۱۹ هزار و ۹۹۰ ریال، «فملی» ۲۴ هزار و ۵۶۰ ریال، «وبملت» یک‌هزار و ۴۴۸ ریال، «فولاد» ۳ هزار و ۲۶۰ ریال، «دتماد» ۶ هزار و ۹۸۰ ریال، «غپینو» ۸ هزار و ۲۵۰ ریال و «شپنا» ۱۲ هزار و ۳۷۰ ریال قرار گرفتند. در این میان دتماد و غپینو مثبت بودند، اما بخش عمده نمادهای بزرگ پرتراکنش با افت قیمت همراه شدند.

فرابورس خلاف جهت بورس ایستاد

شاخص کل فرابورس برخلاف بورس تهران ۴۹ واحد معادل ۰.۰۹ درصد افزایش یافت و در سطح ۵۷ هزار و ۶۶۲ واحد قرار گرفت. با این حال، شاخص کل هم‌وزن فرابورس ۱۷۱ واحد معادل ۰.۰۵ درصد کاهش یافت و به ۳۵۳ هزار و ۹۹ واحد رسید؛ بنابراین مثبت بودن شاخص اصلی فرابورس به معنای سبز بودن تمام بدنه این بازار نبود.شاخص بازار اول فرابورس ۱۰۳ واحد معادل ۰.۴۴ درصد افزایش یافت و به ۲۳ هزار و ۷۸۲ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز با رشد محدود ۸ واحدی معادل ۰.۰۴ درصد در محدوده ۲۱ هزار و ۲۵۸ واحد قرار گرفت.ارزش بازار پایه فرابورس حدود ۷ هزار و ۶۲۸ هزار میلیارد ریال ثبت شد. در مجموع ۵۴۰ هزار و ۳۹۱ معامله در فرابورس انجام شد که ارزش آنها به حدود ۷۸ هزار و ۴۶۵ میلیارد ریال و حجم معاملات به ۲۱ میلیارد و ۴۴ میلیون سهم و اوراق رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس نیز حدود ۳۰ هزار و ۸۵۵ هزار میلیارد ریال بود.در میان نمادهای مؤثر بر شاخص فرابورس، «مارون» با ۹۷ واحد، «فزر» با حدود ۸۹ واحد و «آریا» با بیش از ۷۴ واحد بیشترین اثر مثبت را داشتند. در مقابل «کگهر»، «ارفع»، «نبشکر» و «هرمز» اثر منفی بر شاخص گذاشتند.

فشار فروش در سهام بزرگ پررنگ‌تر است

تصویر معاملات شنبه نشان می‌دهد فشار عرضه در بورس تهران بیش از آنکه به صورت یکسان در تمام بازار توزیع شود، در نمادهای بزرگ متمرکز بوده است. افت ۱.۴۳ درصدی شاخص کل در برابر کاهش ۰.۴۷ درصدی هم‌وزن، مهم‌ترین نشانه این وضعیت است.همزمان مثبت ماندن شاخص کل فرابورس و رشد بازارهای اول و دوم آن نشان می‌دهد جریان تقاضا به‌طور کامل از بازار سهام خارج نشده است. بنابراین معاملات امروز بیش از آنکه تصویر یک فروش فراگیر در کل بازار باشد، از فشار سنگین‌تر عرضه بر بزرگان بورس و رفتار متفاوت بخش‌های مختلف بازار حکایت دارد.

 

دیدگاه