چرا مخالف استیضاح وزیر صمت هستیم؟/ آیا فاطمی امین ضعیفترین وزیر رئیسی است؟

برخی انتصابهای وزیر صمت همواره مورد نقد رسانه ما واقع شده است ولی به دلایلی تاکید داریم که بهتر است وزیر صمت در برهه فعلی به فعالیت خودش ادامه دهد و نمایندگان مجلس فردا به برکناری رای منفی بدهند.
رضا فاطمیامین وزیر صمت دولت سیزدهم فردا صبح در مجلس استیضاح می شود. ما در « نود اقتصادی » با مطالب مختلف در ۱۴ ماه گذشته نشان دادیم که ۱۰۰ درصد موافق عملکرد وزیر نیستیم و بارها در مصاحبهها و گزارشهای متعدد او را نقد کردهایم.
برخی انتصابهای وزیر صمت مانند رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی معادن، مدیران عامل ایران خودرو و سایپا و... همواره مورد نقد رسانه ما واقع شده است ولی به دلایل زیر تاکید داریم که بهتر است وزیر صمت در برهه فعلی به فعالیت خودش ادامه دهد و نمایندگان مجلس فردا به برکناری رای منفی بدهند.
۱- ۱۴ ماه زمان خوبی برای قضاوت عملکرد یک وزیر نیست. رضا فاطمی امین قطعا ضعیفترین وزیر دولت سیزدهم نیست. حوزه صنعت، معدن و تجارت از حوزههایی است که در چند ماه نباید منتظر تغییرات ملموسی در آن باشیم و برای دیدن نتیجه برنامه ها باید منتظر ماند و به وزیر زمان داد.
۲- وزارت صمت در دولت گذشته بیثباتترین دوران تاریخ خودش را گذراند. ۵ وزیر و سرپرست در یک بازه ۴ ساله بر صندلی مدیریت این وزارتخانه تکیه زدند و به نظر میرسد ثبات در دوره فعلی از نان شب برای این وزارتخانه واجبتر است.
۳- زمزمههای تشکیل وزارت بازرگانی از ماههای پیش شنیده میشود. بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران معتقدند که تفکیک این وزارتخانه یک سم مهلک است. به نظر میرسد استیضاح رضا فاطمی امین در برهه فعلی مقدمهای برای تشکیل وزارت بازرگانی است. بیثباتسازی وزارت صمت ثمربخش بودن کنار هم قرار گرفتن صنعت و بازرگانی را کمرنگ جلوه میدهد و به دولت و مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی آدرس غلط میدهد.
۴- جانشینانی که برای رضا فاطمی امین در رسانهها و محافل اقتصادی مطرح میشود، گزینههای چندان کارآمد و توانمندی به شمار نمیآیند و آینده این وزارتخانه مهم و راهبردی تحت مدیریت آنها نگران کننده است.
۵- عملکرد وزارت صمت در بسیاری از حوزهها از جمله افزایش تولید کالاهای صنعتی، احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمه فعال و کاهش قیمت کالاهای مهم صنعتی قابل دفاع است و افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ، روغن و برنج ناشی از سیاست مردمی سازی یارانهها و تحت مدیریت وزارت جهاد کشاورزی است.