اقدام بی معنای بانک مرکزی برای جذب نقدینگی؟!

سجاد ابراهیمی بیان کرد: افزایش اندک نرخ سود در شرایطی که نرخ تورم فاصله زیادی از آن دارد و میزان بازدهی سایر بازارها بسیار بیشتر از نرخ سود سپردههای بانکی است، تأثیر معناداری در جذب نقدینگی نخواهد داشت.
به گزارش « نود اقتصادی »، سجاد ابراهیمی، پژوهشگر اقتصادی اظهار داشت: با توجه به تأثیر شدید حجم نقدینگی و میزان رشد آن بر نرخ تورم، بانک مرکزی طی روزهای اخیر نرخ سود سپردههای بانکی را برای سپردههای یکساله یک درصد و برای سپردههای دو ساله سه درصد افزایش داد.
وی بیان کرد: درهمین راستا درمحافل کارشناسی این موضوع مطرح شد که افزایش اندک نرخ سود در شرایطی که نرخ تورم فاصله زیادی از آن دارد و میزان بازدهی سایر بازارها بسیار بیشتر از نرخ سود سپردههای بانکی است؛ این سیاست بانک مرکزی تأثیر معناداری در جذب نقدینگی نخواهد داشت. هرچند این بحث کاملاً درست است، اما باید سایر محدودیتهایی که بانک مرکزی با آن روبهروست را مورد بررسی قرار داد.
ابراهیمی افزود: درواقع وقتی نرخ سود سپردههای بانکی افزایش مییابد به همان میزان نرخ سود تسهیلات بانکی نیز افزایش مییابد که دراین صورت تبعات منفی زیادی روی بخش تولید خواهد داشت چرا که هزینههای تولید بنگاهها را افزایش خواهد داد. این درحالی است که دولت و بانک مرکزی در شرایطی که شیوع کرونا رکود را تشدید کرده است، قصد ندارند، فشار بیشتری بر بنگاههای تولیدی و اقتصادی وارد شود. بنابراین بزرگترین محدودیت افزایش نرخ سود سپردههای بانکی تشدید رکود بنگاه هاست.