کاهش نرخ بیکاری با متغیرهای اقتصادی کشور همخوانی ندارد/ ممکن است، مشاغل کاذب افزایش یافته باشد

وحید شقاقی شهری با بیان اینکه هرچقدر سرمایهگذاری در کشوری کاهش یابد رشد تولید نیز منفی شده و به تبع نرخ بیکاری افزایش مییابد، گفت: شاید تعداد مشاغل کاذب که نقش مولدی در اقتصاد ندارند افزایش یافته است.
به گزارش « نود اقتصادی »، وحید شقاقی شهری استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: بین تمامی متغیرهای کلان اقتصادی باید یک رابطه منطقی برقرار باشد بنابراین سه متغیر مهم تولید، سرمایهگذاری و اشتغال به هم کاملاً مرتبط هستند به طوری که هرچقدر سرمایهگذاری در کشوری کاهش یابد رشد تولید نیز منفی شده و به تبع نرخ بیکاری افزایش مییابد.
وی بیان کرد: نرخ سرمایهگذاری در ایران در سالیان گذشته منفی بوده و رشد اقتصادی کشورمان نیز همینطور شده، از طرف دیگر با شیوع بیماری کرونا از اسفندماه در کشورمان شاهد نیمه تعطیل شدن بسیاری از کارخانجات، کسبوکارها و واحدهای تولیدی بودهایم که طبیعتاً خروجی این امر افزایش نرخ بیکاری است.
استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی گفت: نرخ بیکاری بهار امسال که توسط مرکز آمار اعلام شده کاملاً برعکس و خلاف این موضوع را نشان میدهد البته من نمیخواهم بگویم این آمار دروغ است اما شاید تعداد مشاغل کاذب که نقش مولدی در اقتصاد ندارند افزایش یافته و یا افزایش بیمه بیکاری از سوی خود افراد باعث این اتفاق باشد. چون ممکن است مرکز آمار به افراد دارای مشاغل آزاد مراجعه و بپرسد در هفته دو ساعت کاری انجام میدهید یا خیر، خیلی از خانوادهها نیز به دلیل داشتن مزایای بالای بیمه بیکاری مبلغی به کاسب یا فعال اقتصادی میدهند تا بگویند فرزندشان شاغل است و سپس بیمه بیکاری آن را دریافت کنند طبیعتاً این دو امر آمار بیکاری را کاهش میدهد.