«نود اقتصادی»:وزیر نفت گفت: پس از خرید شرکت مرسک از سوی توتال، توسعه لایه‌ نفتی پارس جنوبی را به این شرکت نمی دهیم.

بیژن زنگنه در حاشیه مراسم ساخت خط لوله گاز ایران افزود: با شرکت مرسک دانمارک برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی مذاکره های خوبی انجام شد و به مراحل آخر رسیده بودیم اما توتال فرانسه اقدام به خرید این شرکت کرد.

وی ادامه داد: تولید روزانه این میدان 20 هزار بشکه در روز است.

زنگنه یادآورشد: تاکنون برای مذاکره درباره توسعه لایه‌ نفتی پارس جنوبی درخواست داده‌ایم، اما پیشنهاد جدی دریافت نکرده‌ایم.

شرکت توتال توسعه لایه نفتی بخش قطری پارس جنوبی را در اختیار گرفته و همچنین این شرکت قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی را نیز با ایران به امضا رسانده است؛ براین اساس مسئولان وزارت نفت برای جلوگیری از ایجاد انحصار در فعالیت لایه های گازی و نفتی پارس جنوبی، تمایلی به واگذاری لایه نفتی این میدان به توتال ندارند.

وی درباره صادرات نفت نیز گفت: روزانه بیش از 2.5 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی صادر می شود.

وزیر نفت درباره ادعای کاهش صادرات نفت ایران گفت: پیش تر مقداری صادرات ایران کم شده بود اما دوباره اضافه شده و اکنون مشکلی ندارد.

وی درباره ساخت خط لوله صادرات گاز به پاکستان نیز گفت: این کشور تاکنون بهانه هایی در تاخیر اجرای این طرح را مطرح کرده که قابل قبول نیست.

زنگنه درباره قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد بی نیز گفت: با هندی ها به توافق رسیدیم که گاز ترش را در ساحل تحویل بگیریم.

وی درباره تصمیم ترامپ درباره برجام در 22 اردیبهشت ماه گفت: بگذارید ببینیم چه می‌شود؛ همه تلاش خود را برای این که ترامپ نتواند به ایران ضربه بزند به کار میگیریم و گزینه ای را کنار نمی گذاریم.

وزارتخانه های نفت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قرارداد 245 میلیون یورویی ساخت خط لوله انتقال گاز ایرانشهر به چابهار را امضا کردند.

قرارداد ساخت خط انتقال گاز ایرانشهر - چابهار، امروز توسط حسن منتظر تربتی مدیرعامل شرکت توسعه مهندسی گاز و نیکزاد قاسمپور مدیرعامل خط انتقال گاز مکران با حضور بیژن زنگنه و امیر حاتمی در محل همایش های وزارت نفت به امضا رسید. این خط لوله 56 اینچی به طول 290 کیلومتر و به ارزش 245 میلیون یورو ساخته می شود.

قرارداد احداث و اجرای خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار با انشعاب از خط هفتم سراسری انجام می شود. هدف از امضای این قرارداد، احداث خط انتقال گاز با هدف گازرسانی به صنایع و جمعیت خانگی چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان است.