وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی گفت: نه‌تنها تورم در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها که در بخش مسکن هم روند صعودی به خود گرفته است. تورم در بخش مسکن در کلان‌شهر تهران بین ١٥ تا ٢٠ درصد افزایش یافته است که سال آینده بار تورمی را به اقتصاد ایران اضافه خواهد کرد.
وی افزود: ما در سال آینده تورم تک‌رقمی نخواهیم داشت و باید تورم تک‌رقمی را که در دو سال اخیر داشتیم، فراموش کنیم. نکته دیگر اینکه نرخ ارز روند صعودی در پیش گرفته و این افزایش موجب می‌شود در گام اول شاهد افزایش قیمت خوراک و پوشاک و در گام دوم در کالاهای غیرمبادله‌ای مانند مسکن باشیم
وی ادامه داد: نرخ ارز در سه تا چهار ماه اخیر از سه‌هزارو٧٠٠ تومان به چهارهزارو ٤٠٠ تومان رسیده است. لذا نرخ دلار حدود ٦٠٠ تا ٧٠٠ تومان افزایش داشته، این در حالی است که عمده کالاهای مصرفی ما مثل پوشاک و مواد غذایی، وارداتی به دلار وابسته هستند و با هر تکانه و شوکی در بازار ارز خود را در مصرف خانوار نشان می‌دهند.
شقاقی شهری افزود: اقتصاد ایران به‌شدت دلاریزه شده و هرگونه افزایش قیمت دلار تأثیر خود را در بازار نشان می‌دهد. حتی این افزایش خود را با یک وقفه در بخش مسکن نشان می‌دهد. بدون شک به زودی افزایش قیمت دلار، فشار را روی دهک‌های پایین درآمدی قرار می‌دهد، زیرا دهک‌های پایین درآمدی به‌ویژه سه دهک پایین به‌شدت نسبت به اقلام غذایی حساس هستند.