ذوب اصفهان به حداقل ظرفیت تولید ریل بومی هم نرسید/پیشرفت فیزیکی قطعه نخست آزاد راه تهران- شمال؛ 88 درصد

خیرالله خادمی با اشاره به آخرین وضعیت خرید ریل بومی از شرکت ذوب آهن اصفهان بیان داشت: هنوز این شرکت نتوانسته به حداقل ظرفیت تولیدی برسد، پیش از آن راه آهن برای خرید 40 هزار تن ریل قرارداد بسته و شرکت ساخت نیز اعلام آمادگی کرده 25 هزارتن از این ریل ها را خریداری کند.
« نود اقتصادی » :معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه حمل و نقل کشور گفت: ساخت 41 هزار کیلومتر راه و شبکه ریلی از تعهدات این شرکت است و تاکنون 16 هزار کیلومتر آن تحویل شده است.
خیرالله خادمی افزود: از 25 هزار کیلومتر راه و شبکه ریلی باقی مانده بخشی در دست اقدام است و بخشی دیگر هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
وی اظهار داشت: اکنون این شرکت ساخت سه هزار و 410 کیلومتر شبکه ریلی را قرارداد کرده که امید می رود در موعد مقرر بتواند آنها را به پایان برساند. علاوه بر آن ساخت پنج هزار کیلومتر شبکه ریلی در دست مطالعه است و امسال 919 کیلومتر به شبکه ریلی کشور اضافه می شود.
خادمی ادامه داد: اکنون ساخت هفت هزار و 750 کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در دست اقدام است و در حوزه راه روستایی نیز ساخت سه هزار کیلومتر راه روستایی جدید و هزار کیلومتر دیگر از ردیف بودجه ملی در دست اقدام است.
وی گفت: برای ساخت این 41 هزار کیلومتر راه و ریل نیازمند 1420 هزار میلیارد ریال بودجه هستیم و اگر در 10 سال بتوانیم این شبکه ریلی و راه را آماده کنیم، هر سال باید 140 هزار میلیارد ریال اعتبار برای شرکت ساخت در نظر گرفته شود.
معاون وزیر راه با اشاره به آخرین وضعیت قطعه نخست آزاد راه تهران- شمال بیان داشت: پیشرفت فیزیکی این قطعه به 88 درصد رسیده و با همه تلاش اکنون سه هزار و 400 نیروی انسانی در این قطعه فعالند تا بتوانیم آن را در موعد مقرر به پایان برسانیم.
وی اظهار کرد: در آغاز عملیات قطعه دوم، از نظر مالی اختلافی بین بنیاد مستضعفان و دولت در خصوص آورده طرفین وجود داشت که در حال بررسی و حسابرسی آن هستیم تا بتوانیم همچنان به همکاری های خوب خود در این زمینه ادامه دهیم.
خادمی با اشاره به آخرین وضعیت خرید ریل بومی از شرکت ذوب آهن اصفهان بیان داشت: هنوز این شرکت نتوانسته به حداقل ظرفیت تولیدی برسد، پیش از آن راه آهن برای خرید 40 هزار تن ریل قرارداد بسته و شرکت ساخت نیز اعلام آمادگی کرده 25 هزارتن از این ریل ها را خریداری کند، مشروط بر اینکه کیفیت این ریل بومی به تایید مراجع ذیصلاح برسد.
وی گفت: با این حال فولاد تولید این ریل باید از کشور دیگری وارد شود و در این زمینه با 2 کشور روسیه و هند مذاکره شده تا بتوانیم با تامین فولاد مورد نیاز از یکی از آنها تولید آن را آغاز کنیم.