کد مطلب: ۲۱۶۵۷۵۹
لینک کوتاه کپی شد

چرا بحران در تنگه هرمز بازار گاز اروپا را شوکه کرد

چرا بحران در تنگه هرمز بازار گاز اروپا را شوکه کرد

توقف یا کند شدن عبور و مرور از تنگه هرمز بازار گاز اروپا را در شوک فرو برده ‌و این مسئله یک دلیل خاموش دارد.

طی ماه های گذشته، اتحادیه اروپا تصمیم گرفت تا واردات گاز از روسیه را تا حد امکان کاهش داده و به صفر برساند.

زمانی که کمیسیون اروپایی این تصمیم را می گرفت در واقع روی ۳ چیز حساب میکرد که شامل نخست ذخایر گاز انبار شده در ذخیره‌گاه های گازی این قاره، دوم واردات گاز مایع از آمریکا البته با قیمت بسیار بیشتر از گاز روسیه و سوم خرید گاز از کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص قطر بود.

سرمای زیاد در کشورهای اروپایی در کنار توقف واردات گاز از روسیه موجب شد که اروپا به سمت برداشت هر چه بیشتر ذخایر گازی از انبارهای زیرزمینی خود برود و هم اکنون ظرفیت گازی این انبارها تا حد زیادی خالی شده است.

پس از خالی شدن انبارهای گازی اروپا، یکی از گزینه های مقامات این اتحادیه برای تامین گاز، خرید از کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص قطر بود که حالا به خاطر درگیری نظامی بین ایران با رژیم صهیونیستی و آمریکا عبور و مرور کشتی ها از تنگه هرمز تقریبا متوقف شده و تامین گاز اروپا با چالش جدی مواجه شده است.

همه این عوامل موجب شد تا در معاملات امروز به عنوان نخستین روز معاملاتی هفته، قیمت گاز در اروپا به یکباره ۲۵ درصد جهش کند.

 

 

منبع: مهر
دیدگاه