کد مطلب: ۹۸۰۰۱۳
لینک کوتاه کپی شد

‌ربیعی: صنایع کفش و لباس دارای ظرفیت ایجاد نیم میلیون شغل است

‌ربیعی: صنایع کفش و لباس دارای ظرفیت ایجاد نیم میلیون شغل است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برنامه "نگاه یک" با اشاره به توزیع بسته سوم غذایی افزود: نزدیک شب عید هم بسته چهارم غذایی توزیع خواهد شد/ سال گذشته حدود 200 هزار نفر از طریق کاریابی‌ها شغل پیدا کردند

به گزارش «نسیم»، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برنامه نگاه یک شنبه شب شبکه اول سیما، قانون کار را دستاورد انقلاب برای کارگران دانست و گفت: این قانون در مجموع قابل دفاع است که باید در اجرای آن اصلاحاتی انجام شود.

وی با بیان این که سرمایه‌گذاری بیشتری از محل درآمد ارزی، منابع بانکی، ‌بازار سرمایه و نقدینگی در دست مردم باید در جهت تولید استفاه شود افزود: ما نیاز به مداخله در کارگاه های کوچک داریم چرا که در صنایع بزرگی مثل نفت هزینه ایجاد اشتغال بسیار بالاست ولی این بنگاه‌های کوچک هستند که اشتغال بزرگ ایجاد می‌کنند.

ربیعی بنگاه های زود بازده را طرحی برای دادن وام و رسیدن سریع به بازدهی دانست و گفت آن طرح با طرح کنونی تفاوت دارد.

وی با اشاره به این که ‌در حوزه تولید کفش و لباس ما به راحتی می توانیم نیم میلیون شغل ایجاد کنیم تصریح کرد: باید به بتوانیم زنجیره کارگاه ها را به هم متصل و واردات را تنظیم کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امنیت شغلی را یکی از موضوع های مورد توجه این وزارت برشمرد و گفت: حدود 240 تا 250 هزار شغل در معرض از بین رفتن بودند که با کمک وزارت صنعت و استاندارها و رویکردهایی از قبیل بخشش جرایم در تامین اجتماعی که به صورت قانون درآوردیم یا سفارش مهلت دادن از طرف بانک ها یا موضوع مالیات به همراه اصلاح فناوری این مشاغل را حفظ کردیم.

وی افزود: جهت گیری ما امنیت شغلی و دفاع از حداقل حقوق قانونی کارگران است به گونه ای که در مواردی ما در برخی شرکت های خدماتی کوچک که به حقوق زنان اجحاف می کردند مداخله کردیم.

ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود مسئله حقوق و دستمزد را موضوعی مطرح در سطح جهان دانست و گفت: بنای قانونی ما بر تصمیم سه جانبه کارگران، کارفرمایان در کنار دولت قرار گرفته است.

وی افزود: مزد تابعی از چند مسئله از جمله شرایط زندگی نیروی کار و هزینه خانوار است به ویژه این که نیروی کار عمدتا در شهرها و حاشیه شهرها خدمت می کند که هزینه بالاتری هم دارد.

ربیعی تصریح کرد: ما شاخص تورم را در نظر می گیریم البته بحث دیگر هم ادامه تولید است به شکلی که ادامه کار کارگاه مختل نشود.

وی گفت: باید 3 نظرگاه کارگران، کارفرمایان و دولت به یک نقطه برسد البته در بالا بودن هزینه ها تردیدی نیست ولی باید همه ابعاد دیده شود، هم صنعت بچرخد و هم اخراج صورت نگیرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متوسط حقوق یک کارگر با مجموعه دریافتی ها در طول سال را حدود یک میلیون تومان دانست و اظهار داشت: من هم می دانم که گذران زندگی با این درآمد خیلی سخت و گاهی برای کسانی که بیماری دارند یا فرد معلول، رنج آور هم می شود.

وی با تاکید بر این که ما باید تولید را مقرون به صرفه کنیم افزود: وقتی کارگر راضی باشد، جامعه تولید محور خواهد بود لذا باید به سمتی برویم که هم دستمزد ها رضایت بخش باشد و هم چرخ تولید بچرخد.

ربیعی از جمله اقدامات سازمان تامین اجتماعی برای رفاه بیمه شدگان را ساخت 3 بیمارستان میلاد دیگر در شهرستان ها ذکر کرد و گفت: یکی از آنها در کرمان افتتاح شد و دو بیمارستان دیگر هم در دو شهرستان تا پایان سال افتتاح خواهد شد.

وی به توزیع بسته غذایی هم اشاره کرد و افزود: بسته سوم در حال توزیع است و نزدیک شب عید هم بسته چهارم غذایی توزیع خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بازنشستگان هم گفت: سال گذشته به حقوق بازنشستگان کارگری 25 درصد اضافه شد و بیمه تکمیلی آنها را هم ما کمک کردیم و کمک خواهیم کرد.

وی افزود: اولین تور زیارتی مشهد مقدس را هم تا چند وقت دیگر آغاز می کنیم تا این که صرفا مسئله پرداخت حقوق به تنهایی مطرح نباشد.

ربیعی تصریح کرد: البته در بخش کارمندی از آنجا که این بخش از بودجه دولت تامین می شود، ما ناچار هستیم تا میزان و اندازه های دولت را تبعیت کنیم.

وی گفت: ما یک سال است در بحران های متعدد رکود و تورم کار را تحویل گرفتیم و توانستیم مقداری، چه در بخش سرمایه گذاری تامین اجتماعی و چه زیر مجموعه های صندوق بازنشستگی صندوق ها را سودآور کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این که سال گذشته حدود 200 هزار نفر از طریق کاریابی ها شغل پیدا کردند اظهار داشت، صد هزار نفر به علت نارضایتی شغلی حاضر به کار نشده بودند که جایگزین شدند ولی این امر نشان می دهد که فرهنگ کار باید در جامعه اصلاح شود.

وی افزود: در بخش مصرف هم باید فرهنگ مصرف کالای ساخت داخل ترویج شود تا برخی کارگاههایی که حتی تولیدات با کیفیت خوب دارند، مجبور به استفاده از نشان (برند)‌خارجی برای فروش محصولات خود نباشند.

ربیعی با تاکید بر حمایت از تولیدات داخلی گفت: ما باید در جایی که ظرفیت تولید داخلی داریم، در سیاست گذاری ها از آن حمایت کنیم همان گونه که داریم در مورد نظام تعرفه ای و ممنوعیت ها بحث و مذاکره می کنیم.

وی تصریح کرد: ضمن کار روی مسائل فرهنگی، نظام برندسازی و اتصال کارگاهها به هم کار کنیم.

ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاسیس 850 تعاونی خدماتی و توزیعی در سالهای 92 و 93 گفت: از این تعداد 470 تعاونی دانش بنیان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمعوری تاسیس شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات این است که نخبگان ذهنیت مناسبی در مورد تعاونی ندارند لذا باید فضای نخبگی، تعاونی را به عنوان بخشی عدالت گستر از سرمایه گذاری بخش خصوصی بپذیرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اهمیت نقش آموزش های فنی و حرفه ای در افزایش مهارت گفت: نیروی انسانی از عوامل رشد در کشورهایی مانند برزیل، کره و ترکیه بوده است.

وی با بیان این که برای کاهش قیمت تمام شده و افزایش کیفیت، نیروی انسانی باید مهارت داشته باشد افزود: با افزایش مهارت، دستمزد بیشتر هم مقدور خواهد بود.

ربیعی افزود: می خواهیم در سطح روستاها و شهرهای کوچک آموزش هایی متناسب با شرایط محلی پیش بینی کنیم و همچنین با دسته بندی، سامان دهی و پشتیبانی مالی، تحرکی را در واحدهای کوچک ایجاد نماییم.

دیدگاه