کد مطلب: ۹۷۳۷۹۰
لینک کوتاه کپی شد

شش طرح ازدیاد برداشت از میادین نفتی با همکاری مراکز علمی اجرایی می‌شود

شش طرح ازدیاد برداشت از میادین نفتی با همکاری مراکز علمی اجرایی می‌شود

مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هدف از این طرح‌ها را اجرای پژوهشی آن برای افزایش ضریب بازیافت نفت و بهبود روش‌های تولیدی از مخازن مشمول طرح توسط دانشگاه‌ها دانست

گروه اقتصادی خبرگزاری نسیم: بر اساس تفاهم‌نامه امضا شده میان وزارتخانه های نفت و علوم، تحقیقات و فناوری، مبنی بر همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور در اجرای پروژه‌های پژوهشی مرتبط با توسعه میادین، شرکت ملی نفت ایران 9 میدان نفتی را در فاز اول جهت اجرای پروژه های پژوهشی ازدیاد برداشت انتخاب و به دانشگاه ها معرفی کرده است.

از این تعداد شش میدان درحوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار دارد که با توجه به اهمیت موضوع گفت و گویی با بیژن عالی‌پور مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شده که از نظر می‌گذرد:

هدف از اجرای پروژه‌های پژوهشی ازدیاد برداشت از مخازن نفتی توسط دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی چیست؟

هدف اصلی از این طرح انجام مشاوره علمی و اجرای پژوره‌های پژوهشی برای افزایش ضریب بازیافت نفت و بهبود روشهای تولیدی از مخازن مشمول طرح توسط دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی است که در راستای مطالبات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید علم از ثروت و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی صورت می گیرد.

در این راستا و بر مبنای تصمیم وزیر نفت، در قالب یک طرح دراز مدت 10 ساله با همکاری و همراهی شرکت ملی نفت ایران، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی منتخب، به مشاوران عالی صنعت نفت جهت بهبود روش‌های تولید فعلی و افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی تبدیل و از توانمندی آنها استفاده خواهد شد .

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در این طرح چه میزان مشارکت دارد؟

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در این طرح به عنوان اصلی‌ترین مجری در وزارت نفت مطرح بوده که در فاز نخست این طرح، 9 میدان نفتی از سوی شرکت ملی نفت ایران برای واگذاری به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور انتخاب شد که 6 میدان در حوزه فعالیت مناطق نفتخیز جنوب واقع است.

یعنی در فاز اول اجرای طرح بیش از 65 درصد میادین به عهده این شرکت گذاشته شده که بدون شک این مسئله بیانگر وجود پتانسیل مناسب در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای اجرای طرح است؛ این میادین شامل اهواز، گچساران، کوپال، منصوری، کرنج و بی بی حکیمه است که به ترتیب از سوی پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن اجرا خواهند شد .

چه ضرورتی برای اجرای طرح های ازدیاد برداشت از مخازن وجود دارد؟

صنعت نفت با بیش از یکصد سال سابقه تولید از مخازن نفت و گاز همواره به عنوان مصرف‌کننده تکنولوژی محسوب شده است. وجود کارشناسان با تجربه، داشتن اطلاعات کافی از مخازن کربناته و تنوع میادین تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب شرایطی بوجود آورده تا در صورت بکارگیری پتانسیل‌های علمی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بتوان امید داشت در آینده نه چندان دوری شاهد دستیابی به تکنولوژی بومی در زمینه‌های مختلف نیازهای صنعت از جمله ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز باشیم .

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تا چه اندازه برای اجرای طرح آمادگی دارد؟

مدیریت و کارشناسان این شرکت مصمم هستند امکانات و توانایی خود را در جهت تحقق اهداف این طرح بکار گیرند. در این راستا در اولین اقدامات انجام شده بعد از جلسه مشترک مسئولان شرکت ملی نفت ایران با رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی که در تاریخ 29 دی ماه امسال برگزار شد، اقداماتی انجام شده که از جمله آنها برگزاری جلسات متعدد مدیریتی و کارشناسی در این شرکت جهت بررسی روش‌های اجرایی طرح، دعوت از برخی دانشگاه‌ها جهت ارائه اطلاعات و عملکرد میادین و همچنین بازدید میدانی از تاسیسات مربوطه قبل از انعقاد قرارداد رسمی ، آماده کردن دفتر اختصاصی برای مجریان پژوهشی با تجهیزات لازم جهت انتقال سریع اطلاعات و برگزاری جلسات مشترک با کارفرما، قابل ذکر است. در این مدت همچنین تمام اطلاعات میادین منتخب جهت تحویل به مشاوران پژوهشی هر میدان آماده شده است .

مشکلات اجرایی ناشی از عملیاتی کردن طرح را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این طرح به صورت دراز مدت 10 ساله اجرا می‌شود، اولین نکته مهم این است که مشاوران پژوهشی شامل دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های منتخب، خود را برای یک همکاری دراز مدت با صنعت نفت مهیا کنند. از طرف دیگر دیدگاه‌های کارشناسان و مسئولان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب مبنی بر همکاری دراز مدت با آنها است، با توجه به ساز وکار بوجود آمده در شرکت ملی نفت ایران مقرر شده در صورت هر گونه مشکلی در مراحل اجرای طرح راهکار مناسبی جهت رفع آن توسط مدیریت مشخص شود تا اهداف ترسیم شده به طور کامل محقق شود .

قرارداد با دانشگاه ها چه زمانی نهایی و امضا خواهد شد؟

در جلسه ای که مورخ چهار بهمن ماه امسال با حضور مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در اهواز برگزار شد در خصوص مسائل حقوقی و قراردادی، ساختار طرح و فرآیند اجرایی طرح بررسی‌های لازم به عمل آمد و برای هرچه سریعتر عملیاتی شدن طرح تصمیمات لازم گرفته شد.

در این جلسه مقرر شد نخستین قرارداد با دانشگاه ها در بهمن ماه امسال در اهواز امضا شود و پس از آن قرارداد سایر میادین با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی منتخب امضا شود .

دیدگاه