کد مطلب: ۹۴۳۷۸۳
لینک کوتاه کپی شد

رئیس پژوهشکده اقتصاد انرژی: افت قیمت نفت به حدود 80 دلار قابل پیش‌بینی بود

رئیس پژوهشکده اقتصاد انرژی: افت قیمت نفت به حدود 80 دلار قابل پیش‌بینی بود

عادلی در گفتگو با «نسیم» افزود: پرهیز از خام‌فروشی نفت یکی از مفاهیم اقتصاد مقاومتی است/ با تبدیل نفت خام به فرآورده‌های نفتی، ولو با کاهش قیمت‌ها، منابع بودجه‌ای کشور کمتر وابسته به عرضه نفت خام خواهد بود

رئیس پژوهشکده اقتصاد انرژی، اقتصاد مقاومتی را یک مبحث جدی برشمرد که دولت باید به سمت آن حرکت کرده و آن را سرلوحه کار خود قرار دهد.

محمد حسین مهدوی عادلی، در گفتگو با «نسیم»، پرهیزاز خام فروشی نفت را یکی از نکات حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی برشمرد و تصریح کرد: با تبدیل نفت خام به فرآورده‌های نفتی، ولو با کاهش قیمت نفت خام، منابع بودجه‌ای کشور کمتر وابسته به عرضه نفت خام خواهد بود.

مهدوی عادلی، خواستار آن شد که قیمت نفت در بودجه به نحوی بسته شود که امکان تحقق اهداف آن به نحو مطلوب وجود داشته باشد.

مهدوی عادلی، طراحی سه سناریو برای تعیین قیمت نفت در بودجه کشور را خواستار شد و تصریح کرد: سناریوی بد برمبنای قیمت 70 تا 80 دلاری، سناریوی واقع بینانه بر مبنای قیمت 80 تا 90 دلاری و سناریوی خوش بینانه مبتنی بر نفت بالای 100 دلاری خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری نشست اضطراری اوپک درماه آتی، گفت که درصورت برگزاری این نشست، همه اعضا با مشاهدات کنونی خویش و آگاهی از تبعات عدم اقدام به موقع برای تامین منافع اعضاء تصمیم گیری خواهند کرد.

رئیس پژوهشکده اقتصاد انرژی اجرای دیپلماسی انرژی را در راستای بازگشت برخی کشورها به کاهش عرضه و تولید نفت خام و رعایت سهمیه سایر کشورهایی دانست که پیشتر، از تولید و عرضه آنها کاسته شده و به نسیم گفت که در صورت رعایت کاهش تولید برخی کشورهای عضو اوپک، سهمیه تولید و عرضه مناسب به ایران هم برخواهد گشت.

وی، تعامل بیشتر با لایه خریداران نفت را مورد اشاره قرارداد و تصریح کرد: اروپا، به دنبال جایگزینی مبنع دیگر دریافت گاز بوده بنابراین اگر ایران بتواند بخشی از گاز خود را به این قاره صادر کند اروپا وابستگی کمتری به روسیه خواهد داشت که براین اساس موقعیت چانه زنی ایران در دیپلماسی انرژی متفاوت خواهد شد.

وی، افت قیمت نفت به حدود 80 دلار در شرایط کنونی را امری قابل پیش بینی ارزیابی کرد و ادامه داد یکی ازدلایل این امر، افزایش تولید و عرضه از سوی کشورهای عضو اوپک بوده اما از این مهمتر، افزایش عرضه کشورهای غیراوپکی بوده که بخش زیادی از انرژی دنیا را تامین کرده و محدودیتی برای تولید ندارند.

وی در ادامه افزود: تولید نفت شیل توسط آمریکا، مازاد عرضه از سوی برخی از اعضای اوپک، جایگزینی گاز طبیعی بجای نفت برای مصرف سوخت در برخی از کشورها و رکود اقتصادی حاکم بر بخشی از کشورها از جمله دیگر دلایل افت قیمت در دنیای بین‌الملل است.

دیدگاه