کد مطلب: ۹۲۴۱۴۸
لینک کوتاه کپی شد

"ظرفیت تولید گاز به 330 میلیارد متر مکعب در سال افزایش می‌یابد"

"ظرفیت تولید گاز به 330 میلیارد متر مکعب در سال افزایش می‌یابد"

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: با افزایش حجم گاز در سبد انرژی کشور، میزان تولید گاز در کشور هم اکنون به 189 میلیارد متر مکعب در سال رسیده است

به گزارش «نسیم»، حمید رضا عراقی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید گاز در کشور تا سال 96 به بیش از 330 میلیارد متر مکعب در سال افزایش می یابد، از نیاز 60 میلیارد دلاری این صنعت برای سرمایه گذاری ظرف چهار سال آینده خبر داد .

وی تصریح نمود: بر این اساس تعداد پالایشگاه های گاز در کشور از 13 پالایشگاه در سال 92 به 19 پالایشگاه در سال 96 افزایش می یابد و همچنین تعداد ایستگاه های تقویت فشار گاز از 71 ایستگاه به 90 ایستگاه و حجم خطوط انتقال گاز از 35 هزار کیلومتر به 40 هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت .

عراقی اظهار داشت: بنابراین جمعیت تحت پوشش گاز طبیعی نیز از 63 میلیون نفر معادل 84 درصد جمعیت کشور در سال 92 به حدود 71 میلیون نفر معادل 94.5 درصد جمعیت در سال 96 افزایش می یابد .

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در ادامه از نیاز 60 میلیارد دلاری این صنعت برای سرمایه گذاری ظرف چهار سال آینده خبر داد و گفت: به منظور اجرای پروژه های فوق این صنعت نیاز به 21 میلیارد دلار در بخش پالایش، 34 میلیارد دلار در بخش انتقال گاز و ایستگاه های تقویت فشار، سه میلیارد دلار در بخش ذخیره سازی و 4.5 میلیارد دلار برای اجرای شبکه گازرسانی دارد .

ع راقی، انضباط مالی، تامین منابع پایدار، مدیریت دارایی ها و تعامل با نهادهای مالی را از محورهای اصلی به منظور تامین منابع مورد نیاز این صنعت برشمرد .

وی با اشاره به تحولات صنعت گاز تا افق 1404، اظهار داشت: افزایش دو برابری حجم تقاضا برای گاز، تبدیل تقاضا از مشترکین کوچک به مشتریان بزرگ صنعتی، افزایش تعداد خانوارها، وابستگی 70 درصدی سهم سبد انرژی به گاز، ورود به تجارت جهانی گاز و چالش های ناشی از آن و ضرورت همکاری با شرکتهای بزرگ بین المللی به منظور دسترسی به تکنولوژی و منابع از جمله تحولاتی است که صنعت گاز تا افق 1404 با آنها مواجه است .

عراقی ماموریت های اصلی صنعت گاز را تامین انرژی، تامین منابع مورد نیاز توسعه کشور و کارایی اقتصادی و بهینه سازی زنجیره ارزش دانست و افزود: اعتماد سازی، توانمندسازی، شایسته سالاری، جانشین پروری و ایجاد فضای مناسب زندگی مدنی و شهروندی در مجتمع های گازی از مهم ترین محورهای سرمایه انسانی است که بایستی به آن توجه ویژه مبذول شود .

دیدگاه