"مهمترین مشکل شهرکهای صنعتی استفاده از تسهیلات بانکی است"

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در همایش 50 سال تلاش سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: صنایعی که به شهرکهای صنعتی منتقل شوند از معافیت مالیاتی 5 ساله برخوردار میشوند
به گزارش خبرنگار «نسیم»، سید محمد علی سید ابریشمی با اشاره به اینکه 92 درصد صنایع کشور در شهرک های صنعتی قرار گرفته اند از تعداد 62 هزار و 41 فقره قرار داد واگذاری زمین با مساحت 22 هزار و 182 هزار هکتار به متقاضیان تا کنون خبر داد.
وی همچنین گفت: تعداد 31 هزار و 992 واحد صنعتی با اشتغال 659 هزار و 169 نفر در شهرک ها و نواحی صنعتی به بهره برداری رسیده اند.
ابریشمی همچنین در خصوص میزان مصرف آب در شهرک های صنعتی گفت : این شهرک ها یک در صد از مصرف آب کشور را به خود اختصاص داده اند.
رییس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در مراسم گرامیداشت پنجاهمین سال تأسیس این سازمان با اشاره به اهمیت نامگذاری صنایع کوچک و مهمترین اقداماتی که این سازمان طی نیم قرن گذشته انجام داده است افزود: کشورهای در حال توسعه سالها است که به دنبال مدلی برای رشد و توسعه صنعتی خود میباشند تا براساس آن بتوانند بر مشکلات اقتصادی ـ اجتماعی خویش غلبه کنند بر همین اساس برخی از این کشورها از یک یا دو دهه قبل در راستای انعطافپذیری خود در امر تولید به سرمایهگذاری و گسترش صنایع کوچک و متوسط پرداختهاند.
وی اضافه کرد: سرمایهگذاری در صنایع بزرگ و سنگین به تنهایی قادر به رفع مشکلات اقتصادی کشور و ارتقای آن به کشور توسعهیافته نمیباشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه این سازمان با ایجاد 31 شرکت استانی به عنوان بازوان اجرایی با نقش پررنگی در توسعه صنعتی کشور ایفا میکند اظهار کرد: صنایع کوچک 91 درصد صنایع کشور را شامل میشود. همچنین 41 درصد از اشتغال صنعتی در حوزه صنایع کوچک ایجاد شده و 24 درصد از سرمایهگذاری در حوزه صنعت در این بخش میباشد.
وی گفت: در این همایش که به عنوان روز حمایت از صنایع کوچک در تاریخ 21 مرداد ماه شناخته شده است تلاش میکنیم تا روایتی از 50 سال تلاش سازمان در حوزه ایجاد زیرساختها و خدمات نرمافزاری و حمایت از صنایع کوچک را ارائه کنیم همچنین پیشکسوتان این عرصه تقدیر به عمل آوریم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه اهمیت توانمندسازی صنایع کوچک کشور و ارتقای توان رقابتی آنها را مورد اشاره قرار داد و گفت: طی یک دهه اخیر این سازمان طیف وسیعی از خدمات متنوع از جمله خدمات فنی و مهندسی مشاورهای خدمات آموزشی و ... را در بین صنایع کوچک و متوسط را در قالب 84 پروژه توسعه خوشهای دنبال میکند.
به گفته سید ابریشمی این سازمان به عنوان یکی از سازمانهای توسعهای که از شبکه استانی گستردهای برخوردار است و در حال حاضر دارای 930 شهرک در ناحیه صنعتی که در 731 شهرک به بهرهبرداری رسیده آن 61 هزار واحد تولیدی و در دست ساخت و ساز وجود دارد.
وی در ادامه مهمترین مشکل واحدهای صنعتی کوچک را استفاده از تسهیلات بانکی ذکر کرد و گفت: برای اخذ تسهیلات این واحدها نیاز به تأمین وثیقه دارند لذا صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک به عنوان یکی از نهادهای حاکمیتی که میتواند خدمات مؤثری در حوزه صدور انواع ضمانتنامههای سرمایهگذاری و بیمهها برای صنایع ایفاد کند تشکیل گردید که باید برای بهرهمندی بیشتر واحدها از خدمات این صندوق مجلس و دولت در افزایش سرمایه تلاش بیشتری داشته باشند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به مهمترین فعالیتها و اقدامات سازمان در دولت تدبیر و امید از مرداد ماه سال 92 تاکنون اشاره کرد و گفت: توسعه شدن شرکتهای تابعه سازمان، ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص تعقیب صنعتگران به سرمایهگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی کشور با اعمال تخفیفهای لازم، پیشنهاد و پیگیری اصلاح قوانین و مقررات مخیل تولید، تشکیل کمیته هماندیشی سازمانهای توسعهای، عقد تفاهمنامه جهت ایجاد شهرک صنعتی مشترک بین ایران و چین و همچنین اختصاص 100 هزار میلیارد ریال جهت رونق صنایع کوچک کشور توسط هیات دولت با اولویت رونقبخشی به صنایع کوچک در حال بهرهبرداری و فعالسازی واحدهای صنعتی کوچک راکت از جمله این اقدامات محسوب میشود.
مهندس ابریشمی همچنین به چالشهای پیش روی سازمان و شرکتهای استانی اشاره کرد و گفت: عدم کفایت منابع مالی جهت ارایه خدمات نرمافزاری و سختافزاری به صنایع کوچک، قوانین و مقرراتی که مانع توسعه سرمایهگذاری کوچک میباشند، مشکلات مربوط به تأمین امکانات زیربنایی مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی، عدم وجود قانون حمایتی خاص صنایع کوچک و نداشتن ساختار و نظام بانکی و مناسب برای ارائه خدمات با کمترین بروکسازی از جمله چالشهایی است که امیدواریم با تلاش مسوولان ذیربط در راستای گسترش این صنایع بیش از پیش مؤثر باشیم.