کد مطلب: ۸۹۳۴۱۵
لینک کوتاه کپی شد

زنگنه: پاكستان حتی یك روپیه هم برای خط لوله گاز خرج نكرده است

زنگنه: پاكستان حتی یك روپیه هم برای خط لوله گاز خرج نكرده است

وزیر نفت در صحن علنی مجلس: ایران بیش از یك میلیارد دلار هزینه كرده و لوله‌ها را تا مرز پاكستان برده اما پاكستان برای اجرای این طرح حتی یك روپیه هم خرج نكرده است/ تا سال 96 تولید نفت را به 5.7 میلیون بشكه در روز میرسانیم

به گزارش خبرنگار «نسیم»، وزیر نفت كه برای ارائه گزارش در خصوص اقتصاد مقاومتی به مجلس رفته بود در صحن علنی گفت: من متعهد می شوم در شرایطی كه تحریم وجود دارد در كشور بتوانیم با اجرای اقتصاد مقاومتی تا سال 96 تولید نفت خود را به 5.7 میلیون بشكه در روز برسانیم.

وی با بیان اینكه ظرفیت تولید میعانات نفتی را یك میلیون بشكه افزایش می دهیم، افزود: اعلام می كنم كه در 8 پالایشگاه در عسلویه 60 هزار متر مكعب تولید گاز داشته باشیم.

زنگنه اذعان داشت: در برنامه پنج ساله توسعه به دنبال بهینه سازی مصرف سوخت با افزایش راندمان حرارتی و اصلاح سیستم خانگی كه به بخش خصوصی واگذار كردیم، هستیم.

وزیر نفت ادامه داد: در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی و اتوبوس با شهرداری ها و وزارت كشور برای احداث مترو و طرح های بزرگ صحبت كردیم و قرار شده كه با افزایش مسافران رقمی را تخصیص دهیم تا بتوانند به منابع مرد نیاز خود دست یابند.

وی گفت: تا كنون برای احداث شبكه ریلی 10 میلیارد تومان پول پرداخت كنیم .

وی با اشاره به اینكه تا پایان سال 95 به تمام روستاهای 20 خانوار گاز رسانی می‌كنیم، گفت: برای بدست آوردن بازارهای هدف باید با كشورهای دیگر مشاركت ساخت پالایشگاه ولی ما در هیچ كشوری هم اكنون چنین حضوری نداریم.

وزیر نفت تصریح كرد: اگر بتوانیم 30 درصد شراكت در كشورهای دیگر داشتیم می توانیم 100 درصد فروش نفت خودمان را تضمین كنیم.

وی اذدامه داد: باید مشتری های خود را متعدد كنیم و به یك مشتری خاص اتكا نكنیم و بازار بورس را نیز تقویت كنیم.

زنگنه همچنین گفت: برای اجرای اقتصاد مقاومتی دو برنامه پشتیبان در نظر گرفته شده كه این دو برنامه به سیاستهای مقاومتی و سرمایه و وضعیت نفت توجه دارد.

وی خاطر نشان ساخت: ما باید از شركت های دانش بنیان برای ساخت تجهیزات مورد نیاز نفت حمایت كنیم چرا كه ما قابلیت رشد در این زمینه را داریم .

وزیر نفت در خصوص خط لوله گاز ایران-پاكستان نیز گفت: ایران بیش از یك میلیارد دلار در این طرح هزینه كرده و لوله ها را تا مرز پاكستان برده اما پاكستان برای اجرای این طرح حتی یك روپیه هم خرج نكرده .

وی ادامه داد: بعد از حضور وزیر پاكستان در ایران مسائلی را مطرح كرد كه در اینجا نمی توانم بازگو كنم اما از ما مهلت خواست تا این قرار داد را اجرایی كند.

وی همچنین در خصوص برنامه های وزارت نفت در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: اولین برنامه وزارت نفت در جهت اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتی، برنامه برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام با تأکید بر برداشت از میادین مشترک است.

وی افزود: این برنامه ناظر بر تحقق سیاستی است که رهبر معظم انقلاب آن را ابلاغ کرده‌اند و طبق بند 14 سیاست‌های ابلاغی، حفظ و توسعه ظرفیت‌های تولید نفت، به ویژه در میادین مشترک، با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع ذکر شده است.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: برنامه دومی که در وزارت نفت در جهت اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تدوین شده است، برنامه افزایش تولید گاز طبیعی با تأکید بر برداشت از میدان‌های مشترک است که این برنامه نیز ناظر بر سیاست ابلاغی از سوی رهبر انقلاب بوده، سیاست‌هایی که حفظ و توسعه ظرفیت‌های تولید گاز به ویژه در میادین مشترک با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع و سیاست مربوط به افزایش صادرات گاز و بالا بردن صادرات برق است.

زنگنه تصریح کرد:‌ برنامه سومی که در وزارت نفت در ارتباط با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نوشته شده، ‌جهش دوم برای افزایش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی است که این برنامه نیز ناظر بر تحقق سیاست‌های افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و بالا بردن صادرات محصولات پتروشیمی است که در بندهای 10، 13 و 15 سیاست‌های ابلاغی به آن اشاره شده است.

وی ادامه داد: برنامه چهارم شامل افزایش و تولید صادرات فرآورده‌های نفتی است که این برنامه نیز ناظر بر تحقق سیاست‌های افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز است.

وزیر نفت با اشاره به برنامه پنجم این وزارتخانه در خصوص تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بیان داشت: ‌برنامه پنجم در وزارت نفت، بهینه‌سازی مصرف سوخت است که این برنامه ناظر بر مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف، توسعه تولید کالاها با بازدهی بهینه و کاهش شدت انرژی است که این موضوع در بندهای 2، 8 و 15 به آن پرداخته شده است.

وی همچنین اضافه کرد: ‌آخرین برنامه این وزارتخانه ایمن‌سازی تقاضا و بازارهای فروش نفت خام و فرآورده‌های نفتی است که این برنامه نیز ناظر بر تحقق سیاست‌های انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در برنامه‌های فروش است.

دیدگاه