اخبار آرشیوی

معاون وزیر نفت در امور پالایش: حفاظت از محیط زیست و کاهش انتشار آلایندههای ناشی از مصرف انرژی یکی از مهمترین اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانهها در کشور است/ استفاده از انرژی برق، بویژه در بخش حمل و نقل عمومی از مهمترین راهکارهای کاهش آلودگی است
به گزارش «نسیم» به نقل از شانا عباس کاظمی گفت: آلودگیهای زیست محیطی یکی از مهمترین مشکلات نظام یارانهای در کشور است که ضرورت اصلاح آن بویژه در این اواخر بیش از گذشته احساس می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به استفاده از انرژیهای جایگزین و بویژه تجدید پذیر اشاره کرد و افزود: سهم انرژیهای تجدید پذیر از کل ظرفیت نصب شده برق کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به میزان ٥ درصد و تا پایان افق چشم انداز ١٤٠٤ به میزان ده درصد افزایش می یابد.
کاظمی گفت: استفاده از انرژی برق، بویژه در بخش حمل و نقل عمومی از مهمترین راهکارهای کاهش آلودگی و هدر رفت منابع غیر تجدیدپذیر است.
این مقام مسئول اظهار داشت: قاچاق حاملهای انرژی به کشورهای همسایه، افزایش واردات برای تامین تقاضای داخلی و کاهش توان صادراتی کشور، بیتوجهی به جایگزینی حاملهای انرژی و توسعه انرژیهای نو از دیگر مشکلات نظام انرژی کشور است.
وی با بیان این که رعایت نکردن عدالت اجتماعی در توزیع یارانه ها نیز از دیگر مشکلات مطرح است، تاکید کرد: این مورد در مرحله نخست اجرای هدفمندی یارانه ها مغفول ماند.
کاظمی گفت: کارایی در تخصیص منابع در کشور، تامین هرچه بهتر عدالت اجتماعی و هدایت یارانههای انرژی به گروههای هدف و کم درآمد، ایجاد انگیزههای مشارکت بخش خصوصی در تولید انرژی، ایجاد انگیزه در عوامل اقتصادی جهت افزایش کارایی انرژی و کاهش تلفات و مصارف نادرست انرژی در بخش عرضه و تقاضا را از مهتمرین اهداف اصلاح نظام یارانه ای است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تصویرسازی وضع موجود و اثرات ناشی از تعدیل قیمتها به عنوان مراحل اصلاح نظام یارانه ای انرژی در کشور نام برد و افزود: پس از یک برآورد نهایی از وضع، اثرات ناشی از این تعدیل قیمت باید در شاخص عمومی قیمتها (اثرات تورمی)، مخارج سالانه دهکهای مختلف هزینه، شناسایی گروههای هدف و جبران اثرات منفی و انتخاب شیوه مناسب جبران و ساز و کار مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.