اخبار آرشیوی

علیلو، رئیس هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی با بیان اینکه محصولات ایرانخودرو بین 15 تا 25 درصد بیشتر از قیمت واقعی به مردم ارائه میشود، گفت: خودرو ال90 با اختلاف حداقل ده میلیون تومان به دست خریدار میرسد
به گزارش خبرنگار «نسیم»، محورهای گزارش علی علیلو در خصوص تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی کشور به شرح زیر است:
- مجلس برای رفع مشکلات موجود خودروسازان خلاهای قانونی را فراهم خواهد کرد.
- در قرارداد سایپا با شرکت "بنرو" بدهی این شرکت به فیات ایتالیا که بالغ بر چهار میلیون یورو بود به سایپا منتقل شده است.
- سایپا در قرارداد با بنرو محصولات این شرکت را خریداری نکرده، بلکه فقط اسکلت این شرکت را خریداری کرده است.
- حدود یکسال پیش تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی به تصویب رسید اما بدلیل عدم پرداخت بودجه برای تحقیق و تفحص این تحقیق در آن زمان تشکیل نشد.
- تحقیق و تفحص در چهار محور اصلی ساختار، مدیریت مباحث مالی و حقوقی، قراردادها و بحث نمایندگیها از تاریخ از 24 شهریور 92 با پرداخت بودجه تحقیق کار خود را آغاز کرد.
- دو گروه خودروساز سایپا و ایرانخودرو عملا از یک ساختار دولتی و دستوری برخوردار هستند و شرکتهای اقماری و زیرمجموعه بسیاری دارند که این شرکتها بالغ بر 160 شرکت میشود و حتی این 160 شرکت باز ده ها شرکت زیر مجموعه دارند.
- شرکتهای زیر مجموعه دو گروه خودروسازی سایپا و ایرانخودرو سهامداران مستقیم و غیرمستقیم شرکت مادر هستند که تعداد بسیاری از این شرکتها زیان ده هستند.
- هیأت مدیره این شرکتهای زیرمجموعه به صورت دستوری و از طریق شرکت مادر انتخاب میشوند.
- اکثریت شرکتهای بهم تنیده سایپا و ایرانخودرو سمتهای تکراری دارند، مثلا یک نفر در ده شرکت عضو هیأت مدیره یا رئیس شرکتها به شمار میرود و این امر خود دلیلی شده است تا رقابت میان خودروسازان از بین برود.
- شرکتهای زیرمجموعه دو گروه خودروساز بدنبال این هستند تا با حمایتها بالاتر و شرکتهای بالای دستی خود سهام شرکت بالادستی را در اختیار بگیرند که این امر برخلاف قانون خودروسازان در جهان است.
- امروزه شرکتهای زیرمجموعه این دو گروه 26 درصد سهام شرکت مادر را دارا هستند.
- ایرانخودرو بالغ بر سه هزار میلیارد تومان از نمایندگیهای رانتی خود طلبکار است که در عقد قرارداد با این افراد ضمانتهای درستی هم گرفته نشده است و این امر باعث شده تا خودروهای پیشفروش شده به دست خریداران نرسید و برخی از این افراد هم متواری هستند.
- در سال 90 بالغ بر 1815 میلیارد تومان ریالی و 4200 میلیارد تومان ارزی گروه صنعتی ایرانخودرو تسهیلات گرفته و در سال 91 5500 میلیارد تومان ریالی و ارزی تسهیلات گرفته است.
- سایپا بابت تأمین نقدی خود 1500 میلیارد تومان تسهیلات گرفته این درحالیست که توجیهی برای گرفتن تسهیلات نداشتن و تنها این تسهیلات را برای ایجاد 4 سایت در 4 استان هزینه کردهاند، ولی امروز بدلیل نبود نقدینگی کافی این چهار سایت در چهار استان نیمهکاره رها شده و امروز بدهی این چهار سایت به 25000 میلیارد تومان رسیده است با وضعیت ملی که سایپا دارد انجام چنین پروژههای به نتیجه نمیرسد.
- به طور استاندارد تمام خودروسازیهای دنیا 2 تا 4 درصد هزینه مالی دارند و در شرکت تویوتا کمتر از 2 درصد اما در ایران میزان هزینههای مالی 13.6 درصد است که این امر در این دو گروه موجود است.
- کل قرارداد 375 هزار یورو با قیمت قطعات ال 90، بوده از سال 86 تا امروز تنها 350 هزار خودرو تولید شده در حالیکه میبایست سالانه 500 هزار خودرو تولید میشده که 150 هزار تا پارسخودردو و 100 هزار ایرانخودرو و 250 هزار رنو پارس تولید کند.
- طرف فرانسوی تنها از بابت صادرات 20 درصد میخواسته سود بگیره اما از سال 86 تا کنون 1 درصد هم صادرات نداشته و عوارضی که طرف فرانسوی میگرفته 10 میلیون ریال بوده، قرار بود ال 90 جایگزین پیکان شود با همین قیمت شرکت ایرانخودرو از سال 81 تا 91 کاملا زیان ده بوده و با دستکاری در ترازهای مالی
اداره مالیات چند هزار میلیارد از خودروسازان طلب داره ایران خودرو درحال ورشکستگی (در بحران شدید مالی گرفتار شده)
- سایپا هم سهام شرکتهای زیرمجموعه 1700 میلیارد تومان تسهیلات گرفته به نام کارگران که به کارگران پنج میلیون تومان وام میدهد و برای آنها سهم میخرد.