کد مطلب: ۶۱۵۱۴۱
لینک کوتاه کپی شد

اخبار آرشیوی

اخبار آرشیوی

وزیر نیرو در "نگاه یک": برخی پروژه‌های سدسازی با فشار سیاسی اجرا شده‌اند/ دولت تصمیمی درباره فاز دوم هدفمندی نگرفته است/ قیمت برق در جهان 5 تا 7 برابر ایران است/ کشاورزی غیراصولی از دلایل اصلی خشک‌شدن دریاچه ارومیه است/ قیمت هر کیلووات برق 30 ریال افزایش یافت

به گزارش خبرنگار «نسیم»، مهمترین محورهای اظهارات حمید چیت‌چیان در برنامه "نگاه یک" به شرح زیر است:
- 29 میلیون نفر مشترک برق و 20 میلیون مشترک آب در کشور داریم. در قانون بودجه امسال پیش‌بینی شده بود که 30 ریال به قیمت هر کیلووات ساعت اضافه شود و درآمد حاصل از آن برای توسعه سیستم برق‌رسانی در روستاهای بدون برق و گسترش انرژی‌های نو مصرف شود. قرار بود افزایش قیمت در تیر ماه توسط دولت قبل انجام شود که انجام نشد. به این ترتیب قیمت هر کیلووات ساعت برق از 430 به 460 ریال رسید.
- قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق بدون محاسبه هزینه سوخت نیروگاه‌ها 680 ریال است که از این مبلغ 166 ریال نیز به سازمان هدفمندی یارانه‌ها داده می‌شود و فقط حدود 264 ریال به صنعت برق برمی‌گردد که این مبلغ ناچیز بوده و باعث افت کیفیت خدمات ارائه شده توسط صنعت برق شده است. عدم توازن بین قیمت فروش و هزینه تمام شده تولید برق در نهایت باعث خاموشی خواهد شد.
- سیاست‌های تنبیهی و تشویقی در زمینه مصرف برق با اصلاحاتی ادامه خواهد یافت. حاضریم در صورت تولید برق توسط خانوارها این برق را کیلوواتی 70 تا 80 تومان بخریم.
- فاز اول هدفمندی یارانه‌ها با وجود افزایش قیمت آب و برق عملا هیچ کمکی به صنعت آب و برق کشور نکرد. با عدم وصول مطالبات قبض آب و برق از سوی صنایع بزرگ مواجهیم. بعد از هدفمندی یارانه‌ها درآمد صنعت آب و برق چندان زیاد نشد اما هزینه‌های این صنعت دو برابر شد.
- دولت یازدهم هنوز هیچ تصمیمی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نگرفته و این موضوع حتی در هیأت دولت بررسی هم نشده است.
- استحصال منابع آبی مشترک با کشورهای دیگر، توسعه شبکه آب رسانی در شهرها و روستاها و کاهش هدررفت در شبکه توزیع آب و برق از اولویت‌های وزارت نیرو در دولت یازدهم است. در برخی شهرها آب با هدررفت 15 تا 20 درصدی به دست مردم می‌رسد که باید جلوی این اتفاق را بگیریم.
- برخی طرح‌های نیمه‌تمام در حوزه وزارت نیرو که هم‌اکنون در حال اجرا هستند هیچگونه توجیه اقتصادی و فنی ندارند. بعضا مشاهده شده است که به خاطر فشارهای سیاسی و علاقه برخی مسئولان اقدام به احداث سد در منطقه‌ای شده که اصلا توجیه اقتصادی و فنی نداشته است. اولویت ما جلوگیری از ادامه اجرای این گونه طرح‌ها است چرا که اجرای این طرح‌ها باعث از بین رفتن منابع مالی کشور می‌شود. همچنین در سال 1390 ایجاد 130 سد در کشور آغاز شد اما این کار هیچ توجیهی نداشت و ما در شرایط کنونی کشور به این مقدار سد نیاز نداریم.
- وزارت نیرو در پرداخت پول برق خریداری شده از نیروگاه‌های تولید برقی متعلق به بخش خصوصی با مشکل و بدهی مواجه است. قیمت برق تولیدی در نیروگاه‌های دولتی ارزانتر از نیروگاه‌های خصوصی است. قیمت هر کیلووات برق در ایران کمتر از دو سنت بوده در حالی که این رقم در کشورهای دیگر بین 10 تا 15 سنت است.
- سرانه آب تجدیدشونده مانند باران در ایران حدود هزار مترمعکب بوده در حالی که این رقم در دنیا به هفت برابر ایران می‌رسد.
- سطح بالای کشت کشاورزی، ایجاد سدهای زیاد بدون کار کارشناسی و به صورت افراطی، کاهش بارش باران، واریز نشدن آب رودخانه‌ها به دریاچه و تبخیر زیاد دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه هستند. تلاش می‌کنیم با ایجاد تغییر در الگوی کشت در منطقه، تغییر شیوه‌های آبیاری، کاهش سطح زیر کشت، انتقال آب از دریای خزر یا ارس و لایروبی رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه بار دیگر این دریاچه را احیا کنیم.

دیدگاه