فعالان بازار ارز، همراه بازار نیستند

پیش از شروع محرم قیمت طلا و سکه ریزشهای قابل توجهی داشت و از همین رو بسیاری از معاملهگران بازار طلا روند قیمت در بازار فلز زرد را با شروع محرم، باثبات و کاهشی پیشبینی کرده بودند.
به گزارش « نود اقتصادی » پیش از شروع محرم قیمت طلا و سکه ریزشهای قابل توجهی داشت و از همین رو بسیاری از معاملهگران بازار طلا روند قیمت در بازار فلز زرد را با شروع محرم، باثبات و کاهشی پیشبینی کرده بودند.
به طور مرسوم در ماههای محرم و صفر به دلیل افت تقاضا چه در طلا و چه در سکه، قیمت این دو فلز کاهشی یا با ثبات خواهد بود که در روزهای اخیر شاهد آن هستیم.
در قیمت دلار نیز به تبعیت از فضای عمومی اقتصاد و همچنین نبود اخبار منفی اقتصادی یا بینالمللی شاهد ثبات قیمت دلار در کانال ۴۸ تا ۴۹ هزار تومان هستیم.
افت تقاضا در ماه محرم، کاهش انتظارات تورمی، افزایش درآمدهای نفتی و ... به بازارساز کمک کرده تا در کنترل قیمت دلار در این کانال در بازار غیر رسمی موفق باشد.
در چنین شرایطی که بازار ارز با شرایط رکودی نیز ترکیب شده و تعداد معاملهگران به خصوص خریداران در بازار کم شده، قدرت چانهزنی از سوی آنها زیاد شده و همین موضوع موجب تخفیفات ۲ تا ۳ درصدی شده است.
در واقع هر چند قیمتهای ثبت شده از بازار غیر رسمی در فضای مجازی در حدود ۴۹ هزار تومان میباشد اما خریداران با حضور فیزیکی در بازار میتوانند دلار را حتی تا قیمتهای ۴۸ هزار تومان نیز تهیه کنند.
البته در دو روز اخیر قیمت طلا، سکه و همچنین دلار به صورت جزئی افزایشی بوده که بعد از اتمام تعطیلات تاسوعا و عاشورا مسئله طبیعی است.
به عبارتی از آنجا که با این افزایش قیمت در بازارها، شاهد حضور و افزایش خریداران نبودهایم و به نوعی فعالان اقتصادی با این افزایشها همراهی نداشتهاند، این روند نمیتواند ادامه دار باشد و همچنان سناریو ثبات و حتی کاهش قیمتها موثق تر از دیگر سناریوها است.