کد مطلب: ۲۱۱۱۶۳۰
لینک کوتاه کپی شد
واکنش دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس به اظهارات روحانی درباره گرانی تخم مرغ در گفتگو با «نود اقتصادی»:

علت اصلی گرانی تخم مرغ آنفلوآنزا نیست/ به آقای رئیس جمهور بگویید پس مدیریت شما کجا رفته است؟

علت اصلی گرانی تخم مرغ آنفلوآنزا نیست/ به آقای رئیس جمهور بگویید پس مدیریت شما کجا رفته است؟

این که مسئولان علت گرانی را آنفلوآنزا معرفی می کنند، سخن کاملی نیست. مشکل اصلی در آنفلوآنزای مرغی مدیریت است، در حالی که ما همه تقصیر را گردن بیماری می اندازیم.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار« نود اقتصادی » با اشاره به سخنان دو روز پیش رییس جمهور در راهپیمایی 22 بهمن که آنفلوآنزای مرغی را علت گرانی تخم مرغ معرفی کرده بود گفت: این که مسئولان علت گرانی را آنفلوآنزا معرفی می کنند، سخن کاملی نیست. مشکل اصلی در آنفلوآنزای مرغی مدیریت است، در حالی که ما همه تقصیر را گردن بیماری می اندازیم. وی ادامه داد: این که می‌گویند دلیل گرانی تخم مرغ آنفلوآنزا است درست است، اما باید گفت مدیریت شما در شیوع آنفلوآنزا کجا رفته است؟
وی ادامه داد: امروزه در جهان، دولت‌ها اقدام به واکسینه کردن طیور برای پیشگیری از بیماری‌ها می‌کنند و پس از شیوع بیماری برای حذف طیور همه امکانات را بکار می گیرند و خسارت مرغدار و بیمه را به سرعت پرداخت می کنند، در حالی که در ایران یک مرغدار باید هفت خان رستم را طی کند تا بعد از چند سال آن هم به صورت ناقص خسارت خود را بگیرد. وی افزود: برای مثال سال گذشته 1450 میلیارد تومان اعتبار برای صندق بیمه کشاورزی در نظر گرفته شد که فقط حدود 300 میلیارد تومان را پرداخت کرده اند که معلوم نیست باید به کدام بخش تخصیص یابد.
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره علل شیوع سریع آنفلوآنزای مرغی در ایران افزود: در ایران از طرفی مرغداری‌ها به دلیل دیرکرد دولت و بیمه ها در پرداخت هزینه‌ها تا جای ممکن بیماری آنفلوآنزای مرغی را از مامورین سلامت مرغداری‌ها پنهان می کنند تا بتوانند به اصطلاح مرغ های خود را نجات دهند و از طرف دیگر وزارت جهاد کشاورزی به دلیل کمبود امکانات این بیماری را پنهان می کند که این خود باعث گسترش بیماری می شود.
وی درباره مهار بیماری آنفلوآنزا مرغی در ایران گفت: منابع مالی نقش مهمی در مهار این بیماری دارد. برای مثال افرادی که مرغدار‌ی دارند به دلیل مشکلات منابع مالی، کود‌های مرغی موجود در محوطه را به بیرون منتقل نمی کنند و یا دانه‌های مرغی آلوده را در بازار به فروش می رسانند که همه این‌ها در کنار نبود امکانات انهدام مرغ ها سبب شیوع سریع بیماری می شود.

دیدگاه