کد مطلب: ۲۱۰۸۷۷۲
لینک کوتاه کپی شد

تامین اجتماعی بنگاهداری را رها کنند اقتصاد کشور نجات می یابد

تامین اجتماعی بنگاهداری را رها کنند اقتصاد کشور نجات می یابد

سیدمحمد حسینی افزود:بسیاری از شرکت های زیان ده به صندوق ها واگذار شدند که در حال حاضر برخی از صندوق ها نمی تواند حقوق یک ماه از بازنشستگان را از محل سود پرداخت کنند.

« نود اقتصادی » :عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت:بیماری شرکت های که به صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی واگذار شدند، تشدید شده است.

سیدمحمد حسینی، در خصوص وضعیت صندوق های بازنشستگی گفت: تشکیل صندوق های بازنشستگی در خارج از کشور با رویکرد بخش خصوصی بوده ،این در حالی است وضعیت در کشور ما به نحو دیگر بوده است.

وی ادامه داد: صندوق بازنشستگی های کشور چند درصد از حقوق کارگران و چند درصد با عنوان سهم کارفرما دریافت می کردند، البته سهم کارفرما مربوط به کارکنان دولتی توسط دولت پرداخت می شد.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی، افزود:در زمان دولت دهم و چند سال گذشته هر زمانی که دولت با کسری بودجه روبرو می شد دولت سهم خود را به تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی پرداخت نکرد که تبدیل به میزان بالایی شد و صندوق ها دچار مشکل شدند که تبعات آن در حال حاضر نیز وجود دارد.

حسینی تصریح کرد:مسئولان صندوق های بازنشستگی در بخش های تولیدی، سرمایه گذاری می کردند تا با این کار، کاهش ارزش پول سالانه جبران شود.

وی گفت:بر اساس تفاسیری که از سیاست های اصل 44 قانون اساسی عنوان شد دولت می توانست بخشی از سهام شرکت های دولتی را بابت بدهی ها خود به صندوق های بازنشستگی ارائه کند و بر این اساس سهام شرکت هایی که در بورس خیلی طرفدار نداشت و با توجه به ساز و کار سازمان خصوصی سازی، در قالب رد یون به صندوق ها ارائه شد.

حسینی تصریح کرد:تمام یا بخشی از سهام بسیاری از شرکتها که در زمینه مختلف عملکرد داشتند، براساس مکانیزم مذکور به صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی، واگذار شده است.

وی افزود:بسیاری از شرکت های زیان ده به صندوق ها واگذار شدند که در حال حاضر نسبت بازگشت سود سالانه بخش قابل توجهی از شرکت های واگذار شده به صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی بسیار کم است و حتی برخی از صندوق ها نمی تواند حقوق یک ماه از بازنشستگان را از محل سود پرداخت کنند.

حسینی با بیان اینکه شرکت های قوی به صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی واگذار نشدند، تصریح کرد:براساس سیاست های اصل 44 قانون اساسی باید تصدی گری دولت در اقتصاد کم شود و قرار بر این نیست شبه دولتی ها بزرگ شوند بنابراین باید عملکرد دولت به نحوی باشد بخش های تعاونی و خصوصی هرکدام 25 درصد از اقتصاد کشور را شامل شوند این در حالی است درصد واگذاری ها به بخش های مذکور کم بوده است.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد:اگر امروز صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی بنگاهداری در اقتصاد را رها کنند و بتوانند دارایی های موجود را به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کنند، اقتصاد کشور نجات و بهره وری ارتقا می یابد و مشکلات صندوق های بارنشستگی در آینده کمتر می شود.

دیدگاه