کد مطلب: ۲۱۰۸۴۷۹
لینک کوتاه کپی شد
انتقاد یک اقتصاددان از رشد واردات از چین در دولت روحانی:

مدیریت غیرمنطقی واردات از چین را افزایش داد/ بی‌کیفیت‌ترین کالاهای چینی وارد ایران می‌شود

مدیریت غیرمنطقی واردات از چین را افزایش داد/ بی‌کیفیت‌ترین کالاهای چینی وارد ایران می‌شود

پژویان گفت: اصلی‌ترین عامل افزایش واردات کالا از این کشور مدیریت اقتصادی غیرمنطقی و اشتباه ایران است.

به گزارش « نود اقتصادی » جمشید پژویان اقتصاددان در خصوص دلایل افزایش واردات از چین در دولت روحانی اظهار کرد: درباره بررسی روند افزایش واردات کالا از چین به بازار ایران، اگرچه دلایل مختلفی ارائه شده و بسیاری براین باورند تحریم‌ها عاملی تعیین‌کننده در این زمینه بوده، اما اصلی‌ترین عامل افزایش واردات کالا از این کشور مدیریت اقتصادی غیرمنطقی و اشتباه ایران است.
وی افزود: نگرش دقیق به روند توسعه اقتصادی چین طی دو دهه گذشته بیانگر آن است که اصلی‌ترین دلیل دستیابی چین به بازارهای بین‌المللی و نفوذ قابل توجه در آنها ازجمله ایران، نقشه راه اقتصادی این کشور بوده است.
این اقتصاددان بیان کرد: سیاستگذاران چین، تلاش کردند محصولات غیرکیفی کشورشان را تنها به بهانه قیمت پایین وارد بازارهای هدف کنند و با استفاده از بازارسنجی و بررسی بازار مورد نظر، رفته‌رفته زمینه ارتقای کیفی محصولات را فراهم نمایند، دقیقا کاری که در بازار ایران نیز انجام شده است. اما چینی‌ها با هوشیاری بیشتری نسبت به کره و ژاپن، امروز برای هر یک از بازارهای هدف خود سیاستی ویژه با محصولات کیفی متفاوت تدارک دیده‌اند؛ به صورتی که محصولات بازار آمریکای شمالی با آنچه در اروپا فروخته می‌شود متفاوت است و پایین‌ترین کیفیت محصولات هم روانه بازار ایران می‌شود، اما چرا چین به یکباره اولین شریک تجاری ایران شد؟
پژویان گفت: اگر از سیاستگذاری اقتصادی چین برای دستیابی به بازارهای هدف بگذریم، نکته مهم آن است که چه عواملی داخل کشورمان زمینه را برای ورود کالاهای سرزمین اژدها مهیا کرده است. چون در کشورمان وقتی بهره‌وری پایین است و تولیدکنندگان همواره چشم به دست دولت دارند تا بلکه گوشه‌ای از پول نفت به آنها داده شود، رسیدن به شرایط فعلی و حتی ناگوارتر اصلا دور از انتظار نیست. به این ترتیب است که چین‌می‌تواند بسادگی وارد بازار ایران شده و با استفاده از همین خلأ، ریشه‌ای مستحکم برای تولیدکنندگان کشورش در ایران بگستراند.

دیدگاه