28 شرکت پتروشیمی چقدر در سال 95 سود و زیان کردند؟/ خلیج فارس بیشترین پاداش را به هیات مدیرهاش داد + جدول

بررسیهای «نود اقتصادی» نشان میدهد که 6 شرکت از 28 شرکت پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفته، سود نقدی در این سال مالی برای توزیع نداشته و 3 شرکت پتروشیمی هم به ازای هر سهم زیان نشان دادهاند.
«نود اقتصادی» - صنعت پتروشیمی یکی از صنایع کلیدی و مزیتهای انکارناشدنی در ایران به شمار میرود و این صنعت در ادوار مختلف تحت تفکرات گوناگون مدیریتی، افت و خیزهای فراوانی را در حافظه خودبه یادگار سپرده است.
با وجود اقدامات و دستاوردهای قابل توجه در صنعت پتروشیمی، هنوز هم نقاط ضعف جدی در این صنعت وجود داشته که باید برای رفع آنها، تدابیری اندیشید.
فقدان رگولاتوری در سیستم تولید صنایع پتروشیمی کشور یکی از دلایل اصلی ناپایداری در عرضه بوده و نتوانسته فاصله زیاد عرضه با تقاضای موجود را پوشش دهد.
مضاف بر اینکه این امر باعث افزایش کاذب و غیرواقعی مواد اولیه صنایع تکمیلی شده و در نتیجه باعث ضرر به منافع ملی، زیرساختهای کشور و نداشتن افق واضح در برنامه ریزی با ثبات شده است.
شکی نیست که واحدهای پتروشیمی و نیز صنایع پایین دستی برای فعالیت خود نیاز به برنامه ریزی دارند هر چند که مکانیسم بورس کالا، حالت روزمرگی داشته و امکان برنامه ریزی تولید را به آنها نمی دهد.
از نگاه دست اندارکاران امر،عرضه کالاهای پتروشیمی در بورس،موجب شفافیت معاملات کالایی درکشور میشود و با حضور پتروشیمی ها در بورس ظرفیتها، قیمت،دریافت و پرداختها مشخص شده و به صورت شفاف آمار معاملات ذکر میشود.
در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در ایران به حدود 62 میلیون تن در سال افزایش یافته که پیش بینی میشود با بهره برداری از طرحهای جدید پتروشیمی تا پایان امسال این ظرفیت از مرز 70 میلیون تن در سال هم عبور کند.
از قرار معلوم، در سال 92 حجم صادرات محصولات پتروشیمی ایران 12.5 میلیون تن بوده که این رقم سال گذشته با رشد 65 درصدی به بیش از 20 میلیون و 390 هزار تن افزایش یافته اما با وجود افزایش ظرفیت تولید، درآمدهای حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی با کاهش همراه بوده است.
گفته می شود که سقوط قیمت نفت، مهمترین عامل کاهش درآمدهای حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در طول چهارسال گذشته بوده به طوری که ارزش صادرات محصولات سال گذشته در مقایسه با سال 92، حدود 300 میلیون دلار کمتر شده است.
اما وضعیت سود و زیان شرکت های پتروشیمی در سال مالی 95 چگونه بود؟
بررسیهای « نود اقتصادی » نشان میدهد که 6 شرکت از 28 شرکت پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفته، سود نقدی در این سال مالی برای توزیع نداشته و 3 شرکت پتروشیمی هم به ازای هر سهم زیان نشان داده اند.
در این بررسی از 28 شرکت پتروشیمیایی مشخص شد که بیشترین سود نقدی برای هرسم در سال مالی 95 از آن شرکت پتروشیمی مارون بوده و شرکت پتروشیمی فارابی هم با زیان نقدی 1915 ریال به ازای هر سهم در انتهای جدول قرار گرفته اند.