کد مطلب: ۲۰۲۴۱۰۷
لینک کوتاه کپی شد
مشاور مالی و بانکی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با «نسیم آنلاین»:

سیف می‌داند 80 درصد از مبادلات ارزی با دلار است، به همین دلیل افشاگری کرد

سیف می‌داند 80 درصد از مبادلات ارزی با دلار است، به همین دلیل افشاگری کرد

رئیس‌زاده گفت: بانک‌ها به دلیل جرایم سنگینی که آمریکا برای آن‌ها در نظر می‌گیرد حاضر به فعالیت با ایران نیستند و با احتیاط بیشتری قدم برمی دارند

مهدی رئیس زاده مشاور مالی و بانکی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی « نسیم آنلاین » درباره اظهارات ولی اله سیف در آمریکا گفت: اصل شفافیت در حقیقت یکی از شاخصه‌‌های بانک‌های مرکزی در دنیا است که موجب می‌شود تا آن‌ها در رنکینگ رتبه کسب کنند.

وی ادامه داد: بنظر بنده آقای سیف به دلیل همین اصل خواستند تا مسائل را آن گونه که در واقعیت است با همه درمیان بگذارند، ما از نخستین روزهای پس از برجام، دائما تکرار می کردیم که سیستم سوئیفت باز شده است و خود بانک مرکزی نیز از رسانه‌ها دعوت کرد تا در این رابطه توضیحات لازم داده شود.

مشاور بانکی اتاق بازرگانی گفت: باید بانک‌های کارگزاری در طرف مقابل وجود داشته باشد تا بتوان از سیستم بانکی استفاده کرد و یا نسبت به نقل و انتقالات ارزی اقدام نمود بنابراین این موضوع قابل تحسین است که آقای سیف بدون ملاحظه و هیچ گونه پرده‌ای مسائل را شفاف‌تر کردند.

وی با بیان این مطلب که بحث‌های مربوط به تحریم دلار هنوز مسئله‌اش حل نشده است به نسیم آنلاین گفت: علی الاصول در این سفر اخیر آقای سیف آخرین اطلاعات را درمورد این مطلب که آیا امکان مبادلات دلاری برای ایران وجود خواهد داشت یا خیر کسب کرده‌اند.

مشاور اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: به هر حال باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم که بانک‎‌های بزرگ دنیا تحت سیطره سیستم آمریکا هستند و دلیل این موضوع نیز این است که بازارهای مالی و پولی در دست آمریکا است.

رئیس‌زاده تأکید کرد: نباید این موضوع را نادیده بگیریم که طبق آمار دنیا بین 70 تا 85 درصد مبادلات ارزی به دلار است بنابراین زمانی که دلار را کنار بگذاریم در حقیقت به این معنا خواهد بود که خودمان را از یک بازار 70 درصدی محروم خواهیم کرد.

وی بیان داشت: لذا اتفاقی که در حال حاضر رخ داده است در اختیار بانک مرکزی و سیستم بانکی ما نیست بلکه بحثی سیاسی و فوق بانکی است، یعنی هستند.

رئیس زاده ادامه داد: بسیاری از بانک‌های بزرگ اروپایی که همگی هم علاقه مند به کار کردن با ایران هستند به دلیل جرایم سنگینی که آمریکا حتی ظرف چند ماه اخیر در نظر گرفته و برداشت‌های فوق الاده بالایی را از آن‌ها انجام داده، لذا این بانک‌ها احتیاط می کنند.

وی تصریح کرد: فراموش نکنیم که انتخابات آمریکا نیز نزدیک است و هنوز مشخص نیست که رئیس جمهور آمریکا از جناح دموکرات است یا جمهوری خواه، اما در نهایت هرچند که سیاست‌های کل نیز یکی است اما در هر حال بحث ثبات در سیاست‌های آمریکا نیز مطرح است، یعنی بانک‌ها محتاط هستند تا اگر قرار است با ایران کار کنند وضعیت به گونه ای پیش برود که دچار جرایم سنگین نشوند.

رئیس زاده عنوان کرد: فعالان اقتصادی متوجه هستند که در عمل هنوز اتفاقی نیفتاده است، به طور مثال فردی بیان می کند که من مبلغ ناچیزی یورو فرستاده ام و بانک قبول نکرده و برگشت خورده است، این نشان می دهد که هنوز هیچ چیز به مرحله عمل نرسیده است. با تمام این موارد آقای سیف موضوعات را مطرح کردند تا توقعات بیجا و انتظار زیادی نداشته باشیم.

وی گفت: تمامی این موارد مرتبط با مسائل سیاسی است بنابراین در این زمان ما از دیپلمات‌ها توقع داریم که همان طور که در رابطه با برجام و 5+1 به خوبی عمل کردند در اجرایی کردن آن نیز اقدامات مؤثری را انجام دهند و در این میان نیز باید همه مردم اتحاد کافی را داشته باشند.

رئیس زاده در پاسخ به این سؤال که مهم ترین دلیل برای این افشاگری آقای سیف در چنین برهه زمانی چه می‌تواند باشد، به نسیم آنلاین گفت: ایشان جایگاه ریاست بانک مرکزی را بر عهده دارند، لذا به خوبی می‌دانند که چه مطلبی را در چه جایگاه و چرا مطرح کنند، در هر حال آقای سیف این مقطع زمانی را برای بازگو کردن چنین زمان‌هایی مناسب دیده است.

وی اظهار داشت: نمیدانم، گاهی این موضوع مطرح است که شاید فرد با خود می اندیشد که در جایگاه فعلی خود نمی‌تواند بماند اما یک مطلب مهم تر که به ذهن بنده می رسد این است که ممکن است بحث انتظارات یوزرها و مصرف کننده های این سیستم‌ها مطرح باشد.

مشاور اتاق بازرگانی اضافه کرد: بنگاه‎‌های اقتصادی که خود دستی در آتش دارند که می‌دانند چه خبر است و هنوز از نظر عملیاتی خبر خاصی صورت نگرفته است لذا دلیل ندارد که در چنین شرایطی از بیرون دائم بگوییم، فلان هیئت‌ خارجی آمده و یا بگوییم مثلا افتتاح حساب کرده ایم اما بعد فعالان اقتصادی بینند در عمل این گونه نیست لذا این روال، روند مناسبی نخواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولتی که نام خودش را تدبیر و امید گذاشته بدون شک نباید و نمی‌خواهد که بی جهت امیدواری ایجاد کند بلکه باید حقایق را حداقل با جامعه هدف خود بازگو کند و بنظر من در نهایت این کار را آقای سیف انجام داد و شفاف سازی کرد.

دیدگاه