معاون سابق سازمان مدیریت: بدنه کارشناسی سازمان مدیریت ضعیف است

ابراهیم بهادرانی در گفتگوی تفصیلی با «نسیم» افزود: قانون سازمان نیاز به بازنگری دارد/ نظارت بر بودجه تا حد نسبی موفق بوده است/ بازگرداندن کارشناسان خبره به سازمان مدیریت سختترین چالش این سازمان است
ابراهیم بهادرانی معاون سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی در گفتگوی تفصیلی با «نسیم» در خصوص نقش فعلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در اقتصاد کشور اظهار داشت: وظیفه سازمان مدیریت و برنامه ریزی مشخص است و در دوره قبل فعالیت این سازمان هم همین رویه فعلی در آن اجرا می شد.
وی در تشریح وظایف سازمان مدیریت و برنامه ریزی بیان کرد: این سازمان وظیفه دارد لایجه بودجه را تهیه کرده و به مجلس دهد و بر اجرای بودجه هم نظارت کند که در حال حاضر همین رویه را در پیش گرفته است.
برخی انتقادات از عملکرد سازمان مدیریت عجولانه است
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران با بیان این مطلب که " برخی انتقاداتی که از عملکرد سازمان مدیریت و برنامه ریزی می شود بی انصافی و عجولانه است " خاطرنشان کرد: یکی از وظایف سازمان مدیریت تنظیم برنامه است که در حال حاضر در حال تدوین برنامه ششم توسعه است.
بهادرانی با اشاره به وظایف این سازمان در قبال بودجه افزود: وظیفه سازمان در خصوص بودجه هم به خوبی در حال انجام شدن است و در زمینه نظارت هم تا حد نسبی موفق بوده اند که نیاز به کار بیشتری در این زمینه وجود دارد.
بدنه کارشناسی سازمان مدیریت ضعیف است
وی ضعف در بدنه کارشناسی را مهم ترین نقطه ضعف سازمان مدیریت در برهه فعلی دانست و به نسیم بیان کرد: در حال حاضر بدنه کارشناسی سازمان مدیریت ضعیف است، که باید مورد توجه مسئولان سازمان قرار گیرد.
معاون سابق سازمان مدیریت ادامه داد: البته ضعف در بدنه کارشناسی در برهه فعلی طبیعی است زیرا وقتی فعالیت یک سازمان چند سال متوقف می شود و سپس دوباره از سر گرفته می شود بسیاری از کارشناسان زبده این سازمان به جاهای دیگر می روند.
بهادرانی بر همین اساس گفت: بنابراین در برهه فعلی لازم است که سازمان مدیریت و برنامه ریزی به جمع آوری کارشناسان خبره بپردازد که جمع آوری این کارشناسان نیاز به زمان بیشتری دارد.
چرا سازمان مدیریت خالی از کارشناس زبده شد؟
وی با اشاره به مشکلات سازمان مدیریت و برنامه ریزی به نسیم توضیح داد: وقتی سازمان مدیریت و برنامه ریزی منحل شد، کارشناسان این سازمان که در دیگر دستگاههای اجرایی خواهان داشتند جذب دستگاههای دیگر شدند و وضعیت فعلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی یک وضعیت طبیعی و قابل پیش بینی بود.
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران گفت: بازگزداندن کارشناسان خبره به سازمان مدیریت و برنامه ریزی سخت ترین چالش این سازمان در ابتدای مسیر خود است.
قانون سازمان مدیریت بازنگری شود
بهادرانی در پاسخ به این سوال که انتقادات پیرامون قانون سازمان مدیریت و برنامه ریزی منصفانه است یا خیر تصریح کرد: قانون سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید در یک فرصت مناسب بررسی شود و مشخص شود که از پویایی لازم برای پر رنگ شدن نقش سازمان مدیریت برخوردار است یا خیر.
وی خاطرنشان کرد: برخی از قوانین سازمان مدیریت با شرایط فعلی تطبیق ندارد و باید مورد بازنگری قرار گیرد و با شرایط امروز تطبیق پیدا کند.
معاون سابق سازمان مدیریت با اشاره به لزوم توجه بیشتر به ساختار سازمان مدیریت تصریح کرد: حل مشکلات قانونی سازمان مدیریت و برنامه ریزی تنها با احیای آن عملیاتی نمی شود و نیاز به زمان دارد.
بهادرانی با انتقاد از انحلال سازمان مدیریت در دولت گذشته بیان کرد: هیچ کشوری وجود ندارد که بدون سازمان برنامه فعالیت کند ممکن است؛ که وسعت این سازمان و اختیارات آن در کشورهای مختلف متفاوت باشد، اما این سازمان در همه کشورها وجود دارد.
بخش خصوصی در روند برنامه ریزی ها دخالت داده شود
وی شرکت ندادن بخش خصوصی را در فرآیند برنامه ریزی معضلی مهم در اقتصاد کشور دانست و به نسیم یادآور شد: در بسیاری از کشورها بخش خصوصی هم در فرآیند برنامه ریزی حضور فعالی دارد که این مسئله در کشور ما کمرنگ است
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران در تشریح لزوم وجود سازمان مدیریت و برنامه ریزی خاطرنشان کرد: رسیدن به هدف تنها از مسیر برنامه میسر می شود بنابراین باید ارگانی برای تدوین برنامه در کشور وجود داشته باشد که این ارگان همان سازمان مدیریت و برنامه ریزی است.
بهادرانی بر همین اساس گفت: بنابراین در حال حاضر کارشناسان و دلسوزان اقتصادی باید از احیای این سازمان حمایت کنند تا نواقص آن طی ماههای آینده برطرف شود.