اعتراض به بیمه رانندگان اینترنتی: سهم 7درصد است، نه 13.5 درصد!
رئیس کانون عالی کارگران ایران خواستار تعیین سهم بیمه 7درصدی برای رانندگان تاکسی اینترنتی شد و بر تعریف روابط کار در این مشاغل نوظهور و حمایت قانونی از آنها تأکید کرد.
سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, با اشاره به طرحی در مجلس شورای اسلامی برای بیمه شدن رانندگان تاکسی اینترنتی در کشور گفت: اگر قرار است این طرح اجرایی شود, این قشر باید مانند سایر کارگران سهم 7درصدی داشته باشند نه 13.5درصدی.
وی با اشاره به اینکه این مشاغل نوظهور هستند، بر ضرورت تعریف روابط کار تأکید کرد و افزود: تعریف روابط کار در مشاغل نوظهور بین کارگر و کارفرمای اینترنتی باید انجام شود؛ با توجه به سهم 23درصدی که در بیمه برای کارفرما تعریف شده است, انتظار می رود این سهم بعد از بازتعریف از سوی مجلس برای کارفرمای تاکسیهای اینترنتی هم تعریف شود.
گلپور افزود: برخی از این دسته شاغلان به دلیل مشکلات سخت معیشتی دو شغله یا چند شغله و یا بازنشسته هستند و اصلاً تمایلی به اشتغال در این شغل ندارند, صرفاً به دلیل مشکلات معیشتی این فعالیت را دارند؛ بنابراین ضرورت دارد که قانون مدافع این دسته از افراد باشد؛ مقام معظم رهبری در سیاست های کلان تأمین اجتماعی بر داشتن کف حمایتهای اجتماعی برای همه مردم تأکید داشتند که امیدواریم محقق شود.
وی همچنین بر امنیت روانی و حفظ مستمری بازنشستگان که برای تامین معاش، بالاجبار به شغل تاکسی اینترنتی روی آورده اند تأکید کرد.