اصلاحات کمیسیون تلفیق برای لایحه بودجه روی کاغذ باقی میماند

روح الله ایزدخواه بیان کرد: علم اقتصاد یک علم رفتاری است تا حسابداری، ما قدردان زحمات کمیسیون تلفیق هستیم اما نمایندگان بدانند که اصلاحات روی کاغذ در جامعه طور دیگری رقم میخورد.
به گزارش « نود اقتصادی »، روحالله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: اصلاحات ساختاری مقدم بر اصلاحات پولی و مالی است. تا مسئولان بانکهای خصوصی سرکش را کنترل نکنند، افزایش یارانه فایدهای ندارد بلکه مردم را فقیرتر میکند.
وی بیان کرد: سیاست تحریم امروز متمرکز بر نرخ ارز است. در کتاب هنر تحریمها میخوانیم که میخواستند تحریمهای جدید اعلام کنند اما دیدند دولت خودش میخواهد روی ارز اقداماتی انجام دهد که ارز افزایش پیدا کند که در نهایت منجر به بحران مرغ شد. ما نباید در سال ۱۴۰۰ به این بحرانها بربخوریم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اغتشاشات سال ۱۳۷۲ دقیقا از افزایش ارز شروع شد ظرف چند ماه میزان ارز از ۲۵۰ تومان به ۷۵۰ تومان رسید و تورم ۵۰ درصدی به ملت تحمیل شد. از بودجه سال ۱۳۹۸، بحران بنزین درآمد، از بودجه سال ۱۳۹۹ بحران بورس درآمد و میخواهد از بودجه سال ۱۴۰۰ بحران ارز در بیاورند.
وی ادامه داد: علم اقتصاد یک علم رفتاری است تا حسابداری، ما قدردان زحمات کمیسیون تلفیق هستیم اما نمایندگان بدانند که اصلاحات روی کاغذ در جامعه طور دیگری رقم میخورد. وقتی این صحبت میشود که ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار است تغییر کند پایان این گفت و گو را جامعه تعیین میکند و مسئولان که این صحبت را شروع کردند نمیتوانند رفتار مردم را کنترل کنند.
ایزدخواه افزود: حذف رانت از طریق اصلاح ارز غلط است. اطلاعات محرمانهای دارم که ثابت میکند این روش به سرانجام نخواهد رسید وضع ارز ۴۲۰۰ تومانی یک سیاست غلط بود برای اینکه دولت بتواند ارز آزاد را در بازار بالا ببرد. بعضی به این استناد میکنند که ارز ترجیحی به میزان ۳۰ درصد گوشت گوسفند را کاهش داد. سوال ساده اینجاست که مگر گوسفند مثل مرغ تا ۹۰ درصد به نهادههای دامی وابسته است؟