کد مطلب: ۲۱۳۷۰۵۸
لینک کوتاه کپی شد
اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز:

 ضعف در درآمدهای مالیاتی، پاشنه آشیل بودجه ۱۴۰۰ است

 ضعف در درآمدهای مالیاتی، پاشنه آشیل بودجه ۱۴۰۰ است

خسرو پیرایی بیان کرد: عمده درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی‌شده در بودجه مربوط به مالیات بر مصرف و مالیات دریافتی از حقوق کارکنان است که نمی‌توان آنها را به معنای واقعی مالیات دانست.

به گزارش « نود اقتصادی »، خسرو پیرایی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اظهار داشت: لایحه بودجه ۱۴۰۰ را که هفته گذشته به مجلس ارائه شد، می‌توان لایحه‌ای بسیار خوشبینانه و مبتنی بر درآمدهای ناپایدار دانست.

وی بیان کرد: پیش‌بینی فروش ۲.۳ میلیون بشکه‌ای نفت در سال ۱۴۰۰ از این حیث عجیب است که فروش این مقدار نفت حتی در حالت غیر تحریمی و معقول نیز ممکن است محقق نشود.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: ناپایداری درآمدهای پیش‌بینی‌نشده در بودجه به‌گونه‌ای است که حتی ممکن است درآمدهای مالیاتی که به‌ظاهر نیز پایدارند، ناپایدار شوند. از طرفی عمده درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی‌شده در بودجه مربوط به مالیات بر مصرف و مالیات دریافتی از حقوق کارکنان است که نمی‌توان آنها را به معنای واقعی مالیات دانست.

وی ادامه داد: آنچه تحت عنوان مالیات از حقوق افراد کسر می‌شود از آنجا که قبل از این‌که به دست فرد برسد از آن کسر می‌شود، نمی‌توان نام مالیات را بر آن گذاشت. باید به سمتی برویم که درآمد اصلی کشور و دولت، مالیات و نه درآمدهای ناپایدار و گاهی بادآورده مانند صادرات نفت خام باشد که دولت حتی در تعیین میزان قیمت و صادرات آن نیز نقشی ندارد.

خسرو پیرایی گفت: متأسفانه آنچه باعنوان مالیات بر ارزش‌افزوده در کشور ما اجرا می‌شود، گرچه در ظاهر نام مالیات را دارد اما متأسفانه مالیات بر ارزش‌افزوده نیست، بلکه مالیات بر فروش جانشین مالیات بر ارزش‌افزوده شده‌است.

دیدگاه