دولت از محل افزایش قیمت بنزین نمیتواند کسری بودجه خود را جبران کند

با فرض اینکه دولت صادق است و مصوبه شورای عالی سران قوا به دقت اجرا شده و نظارت و اطلاعرسانی میشود، باید فرض کنیم همین رقم باید برای هفت دهکی که وعده داده شده دوباره بازتوزیع شود.
به گزارش « نود اقتصادی »، احسان خاندوزی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه اظهار داشت: از محل فروش همین بنزین حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان در سال درآمد جدید برای دولت ایجاد خواهد شد. اگر فرض کنیم که پنج میلیون لیتر یا در نگاه خوشبینانه ۱۰ میلیون لیتر روزانه مصرف کاهش پیدا کند، چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان هم از آن محل افزایش درآمد برای دولت حاصل خواهد شد، مجموع اینها برای ما رقمی نزدیک به ۴۰ تا ۴۵ هزار میلیارد تومان درآمد خواهد بود.
وی افزود: با فرض اینکه دولت صادق است و مصوبه شورای عالی سران قوا به دقت اجرا شده و نظارت و اطلاعرسانی میشود، باید فرض کنیم همین رقم باید برای هفت دهکی که وعده داده شده دوباره بازتوزیع شود. اگر این اتفاق بیفتد واقعا برای دولت منفعتی از نظر کسری بودجه ندارد و شاید از جهتی هزینههایش را هم اضافه کند، با فرض اینکه نهادهای نظارتی گزارشهای دقیق تهیه خواهند کرد و میتوانند به این سؤالات و عدم اطمینانهایی که در مردم هست جواب دهند میتوانیم مطمئن شویم که این اقدام برای کسری بودجه کار مناسبی نیست، دولت حتی برای پرداختهای ماه اول باید از بانک مرکزی قرض هم بکند. بنابراین گمان نمیکنم شائبه تأمین کسر بودجه وارد باشد.