پاسخ معاون سابق خصوصیسازی به ادعای 100 میلیارد دلاری جهانگیری: خودتان میدانید پولها چه شده

غلامی در گفتگوی تفصیلی با «نسیم» افزود: بروید از رحمانی فضلی که در آن زمان رئیس دیوان محاسبات بوده، درستی این عدد را بپرسید/ 2200 میلیارد از واگذاری مخابرات نصیب دولت روحانی شد
اسماعیل غلامی معاون سابق سازمان خصوصی سازی در گفتگوی تفصیلی با «نسیم» در واکنش به ادعای تلف شدن 100 میلیارد دلار از منابع ناشی از خصوصی سازی در دولتهای نهم و دهم اظهار کرد: میزان درآمدهای حاصل از خصوصی سازی در دولت های نهم و دهم در حال حاضر در سایت سازمان خصوصی سازی با ریز جداول موجود است.
وی افزود: در این جداول دقیقا مشخص شده که این واگذاری ها چه مقدار بوده و از چه محلی واگذار شده است.
معاون سابق سازمان خصوصی سازی با انتقاد از بیان مبلغ حاصل از خصوصی سازی ها بر حسب دلار تصریح کرد: واگذاری و خصوصی سازی، بیشتر براساس ریال بوده و دلار در آن موضوعیتی ندارد، ولی در خصوص 100 میلیارد دلاری که آقای جهانگیری ادعا می کند، بستگی دارد بر مبنای دلار با چه نرخی چنین محاسبه ای را کرده اند.
100 میلیارد دلار مورد ادعای جهانگیری با دلار 2500 تومانی به دست می آید
غلامی با بیان این مطلب که " 250 هزارمیلیارد تومان رقم کل واگذاری ها بوده است " تصریح کرد: با میزان 250 هزار میلیارد واگذاری بر خلاف ادعای آقای کرد زنگنه با محاسبه دلار 900 تومان، رقم 100 میلیارد دلار به دست نمی آید.
معاون سابق سازمان خصوصی سازی بیان کرد: اگر 250 هزار میلیار را را بر اساس دلار 2500 تومان تقسیم کنیم، دقیقا رقم 100 میلیارد دلار به دست می آید، یعنی با دلار 2500 تومان کل فروش 250 هزار میلیاردی سازمان خصوصی سازی معادل 100 میلیارد دلار می شود.
بیشتر واگذاری هها در دولت قبل صرف سهام عدالت و رد دیون شده است
غلامی در تشریح جزئیات این واگذاری های 250 هزار میلیارد تومانی عنوان کرد: اگر به جداول سازمان خصوصی سازی نگاه کنید این واگذاری های 250 هزار میلیاردی شامل رد دیون و سهام عدالت می شود.
وی افزود: رد دیونها به نهادهای عمومی غیر دولتی و بانک ها بوده و اینکه آقای جهانگیری می گوید این پولها کجا رفته باید در پاسخ به ایشان باید گفت طبیعی است که هزینه ها، شامل رد دیون بدهی های دولت های سوم تا دهم بوده است.
معاون سابق سازمان خصوصی سازی گفت: دولت ها به بانک ها و نهادهای عمومی از جمله سازمان تامین اجتماعی و صندوق ها بدهکار بودند، مثلا بابت حق بیمه یک کارمند دولتی، تامین اجتماعی از دولت بدهکار بود، بنابراین دولت وقت یک مقدار از آن را بابت بدهیش به صورت سهام داد، بنابراین پولی وارد خزانه نمی شود.
38 هزار میلیارد تومان میزان ناخالص واگذاری سهام عدالت است
غلامی در خصوص سهام عدالت نیز به نسیم گفت: سهام عدالت براساس قانون قرار بود، 10 ساله واگذار شود و رقم دقیق آن را که دیوان محاسبات جدیدا محاسبه کرده و در اختیار من قرار داده، چیزی در 38 هزار میلیارد تومان تا الان میزان ناخالص سهام واگذار شده بوده است.
وی بیان کرد: از این 38 هزار میلیارد تومان، چیزی حدود 4700 میلیارد تومانش بابت تخفیفات دو دهک اول بوده که براساس آن اصلا پولی وارد خزانه نمی شود، پس حدود 33 هزار میلیارد تومان خالص بهای قابل وصول سهام عدالت است که از این مبلغ هم تا الان 13400 میلیارد تومان به خزانه واریز شده و بقیه آن 19 هزار و 600 میلیارد تومان بوده که از محل سود شرکت ها وصول می شود.
این مقام سابق مسئول تصریح کرد: بنابراین در سهام عدالت از حدود 47 هزار میلیارد تومان، 13 هزار میلیارد تومان آن واریزشده، بنابراین نه کسی این پولها را خورده و نه کسی دزدیده، بلکه به خزانه رفته است.
غلامی با انتقاد از این اینگونه اظهارات توسط معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما برای چه در کشور دیوان محاسبات داریم؟ تفریغ بودجه برای چه ارائه می شود؟؛ آقای جهانگیری بهتر است؛ بررسی کنید، دیوان محاسبات به عنوان دستگاه محاسباتی چه کرده است؟
وی با انتقاد از سکوت وزیر کشور در ماجرای ادعای 100 میلیارد دلاری اسحاق جهانگیری تصریح کرد: در زمان احمدی نژاد، رئیس دیوان محاسبات چه کسی بوده است؟ آقای جهانگیری؛ بهتر است بروید از رحمانی فضلی صحت و سقم این مسئله را بپرسید، نمی خواهم از دولت قبل دفاع کنم چون به من ربطی ندارد، اما یکی از وزرای این دولت خودش رئیس دیوان محاسبات بوده و باید اعلام کند که بابت خصوصی سازی چقدر به خزانه دولت رفته است؟
آقای جهانگیری! بیایید غلامی را اعدام کنید تا خیالتان راحت شود
غلامی خاطرنشان کرد: آقای جهانگیری اگر 100 میلیارد دلار در جیب من است، همین الان بیایید غلامی و یا مسئولان وقت سازمان خصوصی سازی را اعدام کنید تا خیالتان راحت شود، چرا آقای رحمانی فضلی ساکت هستند و اجازه تهمت زدن به ما را می دهند، این درست نیست؛ این که آقای جهانگیری به یک باره بگوید که 100 میلیارد دلار در دولت جمهوری اسلامی کجا رفته و به رسانه های ضد انقلاب خوراک دهد. رسانه های معاند، در حال حاضر مدعیند که 100 هزار میلیارد دلار در جمهوری اسلامی دزدیده شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر همه فکر می کنند، مسئولان سازمان خصوصی سازی وقت این پول را دزدیده اند، برخی ها فکر می کنند، کسانی که در دولت قبل بودند، این پول را دزدیده اند. این اتهاماتی که آقای جهانگیری می زند باعث می شود تا کسانی که می خواهند برای این مملکت کار کنند دلسرد شوند. جناب آقای جهانگیری وقتی می خواهید یک پالایشگاه افتتاح کنید، درست نیست به یک باره بیایید یک جمله بگویید که ابزار دست رسانه های خارجی و داخلی شود.
این مقام سابق مسئول با اشاره به وضعیت واگذاری شرکت مخابرات، عنوان کرد: اقساط واگذاری مخابرات 16 قسط بوده که از 16 قسط مخابرات 11 قسمت آن پرداخت شده است، زیرا بخشی از از واگذاری ها براساس نظام فروش اقساطی بوده و بخش دیگر از آنها براساس فروش نقدی بوده است.
آقای جهانگیری! 9 هزار میلیارد واگذاری پتروشیمی خلیج فارس کجاست؟
غلامی افزود: مگر در همین دولت، سال گذشته 9 هزار میلیارد پتروشیمی یا همان هلدینگ خلیج فارس را نفروختند؟! آقای جهانگیری! آیا این 9 هزار میلیارد تومان همه اش در خزانه است؟ معلوم است که این پتروشیمی قسطی فروخته شده است، بنابراین از این رقم 100 میلیارد دلار مورد ادعای آقای جهانگیری، 9 هزار میلیارد که از معدل چند سال فروش خصوصی سازی در کشور بالاتر است، بابت فروش 35 درصد هلدینگ خلیج فارس بوده که در این دولت واگذار شده است.
2200 میلیارد از واگذاری مخابرات نصیب دولت روحانی شد
وی خاطرنشان کرد: همین آقایان وقتی چهار روز قسط اخیر فروش مخابرات دیر شد، کلی سر و صدا به پا کردند و گفتند که می خواهند این شرکت را به دولت پس دهند ولی امسال 900 میلیارد تومان بابت واگذاری مخابرات که دولت قبل انجام شده به دست می آوردند، زیرا موعد یک قسط این واگذاری در خرداد بوده و قسط دیگر آن هم چهار ماه دیگر به دستشان می رسد.
معاون سابق سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: 5 قسط واگذاری مخابرات در این دولت بوده که 5 قسط 450 میلیارد تومانی معدل 2200 میلیارد تومان نصیب دولت یازدهم کرده است.