کد مطلب: ۲۱۶۲۷۰۵
لینک کوتاه کپی شد

کاهش 80 درصدی هزینه بنگاه‌های کوچک با اتصال به برندهای بزرگ

کاهش 80 درصدی هزینه بنگاه‌های کوچک با اتصال به برندهای بزرگ

معاون وزیر کار، توسعه مدل‌های نوین کسب‌وکار را ضروری خواند و اتصال شرکت های متوسط و کوچک به برندهای بزرگ (کاهش هزینه تا 80٪) و راه‌اندازی کارگزاری‌های خدمات مالی-اداری را راهکارهای کلیدی دولت برای تسهیل امور بنگاه‌ها دانست.

مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،   توسعه مدل‌های جدید کسب‌وکار را در شرایط اقتصادی کشور امری ضروری دانست و تأکید کرد که دولت به تنهایی قادر به حل چالش‌ها نیست.

وی اجرای آزمایشی طرح ملی ایجاد کارگزاری‌های خدمات مالی و اداری برای بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEها) در شیراز(به عنوان پایلوت) را گامی در جهت بهره‌برداری هوشمند از ظرفیت‌های پراکنده دانست که می‌تواند هزینه‌های تولید را تا 80درصد کاهش دهد.

مالک حسینی با اشاره به چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم و محدودیت منابع دولتی، نقش بخش خصوصی، تعاونی‌ها و مدل‌های مشارکتی هوشمند را حیاتی خواند.

وی با اشاره به توانمندی‌های نسل جوان، الگوهای نوین کسب‌وکار و همکاری‌های هوشمند را راهکاری مؤثر برای عبور از موانع اقتصادی عنوان کرد و افزود: منابع مالی دولت برای حوزه اشتغال و تولید نسبت به گذشته کاهش یافته است.

معاون وزیر کار با استناد به تجربه‌های موفق جهانی، اجرای مدل اتصال بنگاه‌های کوچک و متوسط به بنگاه‌های بزرگ و شرکای راهبردی را به عنوان راهی برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری معرفی کرد.

حسینی تصریح کرد: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد به‌کارگیری و هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود در توسعه بنگاه‌ها، در مقایسه با سرمایه‌گذاری‌های جدید برای راه‌اندازی کسب‌وکارها، بسته به نوع کسب‌وکار می‌تواند بین 20تا 80درصد در کاهش هزینه‌ها مؤثر باشد.

وی با اذعان به سختی‌های آغازین، استمرار و اصلاح فرایند اتصال را ضامن موفقیت بلندمدت این مدل دانست.

تأسیس کارگزاری واحد؛ راهکاری برای غلبه بر بوروکراسی

یکی از راهکارهای عملیاتی که حسینی بر آن تأکید کرد، ایجاد کارگزاری واحد در مراکزی مانند شهرک‌های صنعتی و پارک‌های علم و فناوری بود. این کارگزاری‌ها وظیفه ارائه متمرکز خدمات حیاتی شامل امور بانکی، بیمه‌ای، مالیاتی، گمرکی و اداری را به شرکت‌های کوچک و متوسط مستقر در این مجموعه‌ها بر عهده خواهند داشت.

معاون وزیر کار دلیل این اقدام را عدم برخورداری واحدهای خرد از ساختارهای سازمانی حرفه‌ای برای پیگیری مسائل پیچیده مالی و اداری و مواجهه با دیوان‌سالاری عنوان کرد و گفت: وجود یک نهاد تخصصی مشترک خدمت‌دهنده می‌تواند تحول جدی همراه با کاهش هزینه مالی و زمان برای دریافت این خدمات فراهم کند.

تسهیلات و اهمیت بازارهای خارجی

حسینی همچنین در شرایط تورمی کشور، دریافت تسهیلات بانکی با نرخ‌های مصوب را فرصتی قابل توجه دانست و بر لزوم تسریع در فرآیندها تأکید کرد. وی همگرایی بنگاه‌ها در مدیریت وجوه را برای افزایش قدرت چانه‌زنی در نظام بانکی ضروری خواند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال با تأکید بر ضرورت نگاه بین‌المللی، صادرات و حضور در بازارهای خارجی را راه نجات بسیاری از کسب‌وکارها برشمرد و پیشنهاد داد فعالان اقتصادی با ایجاد دفاتر مشترک در کشورهای منطقه، دسترسی به بازارهای جدید را هموار سازند.

حسینی همچنین اعلام آمادگی کرد که مشکلات بانکی و تسهیلاتی فعالان اقتصادی در سطح ملی پیگیری شود تا جلسات به اقدام عملی منجر گردند.

منبع: تسنیم
دیدگاه