
اگر بخواهیم افزایش هزینه معیشت یک ساله را به دستمزدها اضافه کنیم باید ۸۰ درصد دستمزدها را افزایش دهیم
رئیس شورای حفاظت فنی درباره حوادث ناشی از کار گفت: حدود ۹۰ درصد حوادث کار مربوط به کارگاههای ساختمانی است؛ ضمن این که محیط معادن ذغال سنگ برای کارگران ایمن نیست.
بررسی روند دستمزدها از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳ نشان میدهد که در اکثر سالها، رشد دستمزدها از نرخ تورم عقب مانده است. طی این دوره، قدرت خرید کارگران بهطور میانگین حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است. سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۲ از دشوارترین سالها برای کارگران بوده و حتی افزایشهای چشمگیر دستمزد (مانند سال ۱۴۰۱) نیز نتوانستهاند این روند نزولی را متوقف کنند. به نظر شما، آیا افزایش دستمزد در سال جاری میتواند این شکاف را جبران کند یا سفره کارگران کوچکتر از قبل خواهد شد؟
اولیا علیبیگی، رئیس شوراهای اسلامی کار: ایران از نظر وضع قوانین یکی از پیشروترین کشورها در حوزه کارگری است ولی در اجرای این قوانین یکی از عقبماندهترین کشورها هستیم.
ساعت کاری که در قانون برای کارگران تعیین شده ۸ ساعت است که البته برخی مشاغل از این قاعده مستثنی هستند.
بیژن نوروز مقدم بیان کرد: دولت روحانی نانوایان را مجبور کرده با حقوق سال ۹۳ در سال ۱۴۰۰ زندگی کنند و این نشدنی است. نانوایان شدیدا در فشارند و دولت نرخ جدید نان را اعلام نمیکند. کارگران نانوایی به دلیل کمبود حقوق در حال مهاجرت به شهرستانند و امکان دارد در تهران به دلیل کمبود کارگر، چند وقت دیگر با کمبود نان مواجه شویم!