کد مطلب: ۹۹۶۲۵۱
لینک کوتاه کپی شد

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت: ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت 10 قلم کالای نفت روی غلتک افتاد

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت: ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت 10 قلم کالای نفت روی غلتک افتاد

محمدرضا مقدم افزود: مسیر ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت کالا روی غلتک افتاده و از این به بعد در خریدهای صنعت نفت با شناخت و آگاهی بیشتر اقدام خواهد شد

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت، با بیان این که در دو سال اخیر زیر ساختهای مهمی برای تولید کالا و تجهیزات با بلوغ و ساخت فناورانه داخلی انجام دادیم، گفت: صنعت نفت تا کنون برای خرید و فروش کالا روشها و ساختارهای مناسب نداشته است تا نوع محصول و استانداردها و کاربردهای تجهیزات و کالا را به خوبی تشخیص دهد. برای اولین بار است که در قالب مناقصه ساخت ده قلم کالای استراتژیک صنعت نفت، ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت شکل گرفته و اسناد مناقصه در ارزیابی داو طلبان ساخت داخل انجام می گیرد .

وی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در دو سال اخیر برای تولید داخل 10 گروه خانواده کالاهای استراتژیک صنعت نفت و به نتیجه رسیدن این تلاشها، گفت: در حال حاضر یکی از این ده گروه کالایی، یعنی خانواده مته های حفاری را به شکل پایلوت اجرا و به سرانجام رساندیم و بقیه این اقلام را با همین روند و الگو پیش می بریم .

مقدم با تاکید بر این که در این سالها برای خرید در صنعت نفت، روشها و ساختارهای مناسبی به دست آمده تا بتوانیم محصول خوب را تشخیص دهیم، اظهار کرد: این بدان معناست که باید بتوانیم از طریق تطبیق استانداردها و کاربردشان، محصولات را به خوبی تشخیص دهیم. اما مسئله این است که تاکنون ورود متودولوژیک و روشمند در تشخیص فرآیند تولید محصول از نظر بلوغ فناوری و ساخت نداشته ایم و این موضوع را در خریدهای خود هم لحاظ نمی کردیم .

مقدم با بیان این که برای اولین بار مدل ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت را در فرآیند تولید محصول به شکل اسناد مناقصه در ارزیابی داوطلبان ساخت داخل قرار دادیم، اظهار کرد: بر همین اساس بسته ای با حدود 660 سوال تهیه شد و در عین حال کارگروه های فنی - بازرگانی که عهده دار ممیزی این مرحله از کار بودند، از داخل صنعت نفت انتخاب شدند .

وی با تاکید بر این که مسیر ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت کالا روی غلتک افتاده است، گفت: پژوهشکده مدیریت و سیاستگذاری فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف این مدل را طراحی و در کلیه کارگروه های ارزیابی برای تضمین کیفیت کار حضور داشتند. در حال حاضر هم مناقصه این گروه کالایی برگزار و قرارداد این شرکتها به مبلغ 50 میلیون دلار برای چهار شرکت انجام شد .

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت با اعلام این که اسناد مناقصه چند قلم کالای اساسی دیگر هم در روزهای پایانی سال 93 آماده شد، افزود: این اقلام شامل تجهیزات درون چاهی و سرچاهی، پیک هوشمند و سایر اقلام است که در زمانبندی تعیین شده انجام می دهیم و امیدواریم در آینده نزدیک اسناد مناقصه سایر اقلام را هم نهایی و تحویل متقاضی دهیم .

وی با بیان این که هم اکنون زیرساختها مشخص شده و از این به بعد تفاوتها در نوع کالا و شرکت خواهد بود، افزود: تا قبل از پایان سال 94 بخشی از این اقلام تعیین شده که تا قبل از پایان سال تحویل خواهیم گرفت و مته های حفاری هم حتما باید در 6 ماه دوم سال 94 آماده و تحویل داده شوند. البته مسئله نظارت و کنترل این محصولات برای آن که درصد ساخت داخل آن در حد مورد نظر ما باشد، به طور جدی پیگیری می شود .

دیدگاه